Gjeni ndryshimin midis dy Vuçiçëve!

Nga Iva V.GRILLO

Zyrtarët e OSBE-ODHIR, menjëherë pas zgjedhjeve në Serbi ka qënë të qartë e të prerë se procesi konsiderohet i minuar për shkak të presioneve nga partia në pushtet.

Ju ftoj të lexoni me durim listën e presioneve dhe parregullsive që kanë alarmuar me shumë të drejtë (këtë herë), OSBE…

👉përparësitë nga partia në pushtet kanë rezultuar në garë të pabarabartë

👉votues nga zona të tjera janë transportuar me autobusa

👉 dokumente identifikimi lëshuar për votues që nuk janë banorë në zona

👉presion, intimidim dhe pagesa kundrejt votës…etj…

Duhet thënë se pavarësisht raportit sterrë të nxjerrë nga OSBE, Serbisë i duhet akoma punë për të mbërritur në gradën e derexhesë së procesit zgjedhor në Shqipëri…

Ato që paraqiten nga OSBE si shkelje skandaloze ne Serbi, janë kthyer tashmë në normë në zgjedhjet e fundit shqiptare.

Shqipëria ia kalon Serbisë sepse ka dhe sistemin e deklaruar të patronazhistëve dhe presionin e bandave të krimit…dy elementë këto që do t’i vinin vulën çdo procesi zgjedhor si një proces jo i lirë dhe i paçertifikueshëm, por çuditërisht zyrtarët ndërkombëtarë nuk duken aq të skandalizuar me Shqipërinë…

Vuçiç duket se nëpërmjet raportit të organizatës ndërkombëtare e ka marrë vulën e autokratit…

Po “Vuçiçit të Tiranës”, i cili shkon shumë më larg, duke kërcënuar kandidatët opozitarë “live”, i arreston pasi ata pasi nuk i mund dot, përdor drejtësinë për të fshehur skandalet e veta dhe kërkon të asgjësojë patjetër liderin opozitar nëpërmjet makinacioneve ligjore…si t’ia vëmë emrin këtij?!

A gjen dot njeri ndonjë ndryshim midis dy Vuçiçave?!

#stopdiktaturës

About Redaksia

Check Also

Idiotët e dobishëm të copëzimit tonë!

Nga Kim MEHMETI Trajneri i kombëtares sonë është duke zbatuar një strategji shumë të thjeshtë: …