Editorial

Reportazhi i RAI3 – prova e pakontestueshme se Shqipëria drejtohet nga një kryemafioz?

Enver Bytyçi Prej vitesh shkruaj në reagim të politikave të brendshme dhe sidomos lidhur me Kosovën të kryeministrit tone, Edi Rama! Aq shumë kanë reaguar përkrahësit e Ramës, sa ndonjëherë më kanë vënë në dilemën: – Mos po gaboj, ose së paku po e teproj me kritikat ndaj kryeministrit të …

Read More »

“Kalorësit” janë dhj*rë në kalë…

Nga Gent STRAZIMIRI “Është dh* nusja në kalë”, thonë shqiptarët kur duan të përkufizojnë një situatë të pashpresë, sa qesharake aq të shëmtuar e të pambrojtëshme. Është një shprehje që duket sikur është krijuar për të përkufizuar pikërisht këtë dallgën e “kalorësizmit” euro-atlantik që ka përmbytur këtë vend të vogël …

Read More »

Kryeministër “në të zezë”!

Iva V.GRILLO Pas dokumentarit të RAI 3…versionit shqiptar të “La piovra”…Kryeministri Rama sillet vërtetë si kreu i një organizate mafioze: asnjë reagim apo spjegim për qytetarët e vet, por komunikime private, “në të zezë”, me autorët e skanerit më të qartë të dekadës së fundit të qeverisjes së Shqipërisë! Atë …

Read More »

Lëvizja brenda lëvizjes

Genc POLLO ish-ministër e deputet Pesë vjet më parë një grup grash dinjitoze e kurajoze nismuan lëvizjen GUD (Gratë e Unazës për Dinjitet) brenda lëvizjes së banorëve të Astirit kundër “rrugës së florinjtë” me çmime të dhjetëfishuara, me kompani “fallco-amerikane” si dhe shëmbjeve arbitrare të banesave. Ndërsa ato protestonin para …

Read More »

Një katalog krimesh shtetërore!

Nga Iva V.GRILLO Shokuese të shikoje kronologjinë 10 vjeçare të shkallmimit institucional, politik, demokratik dhe shoqëror të shtetit shqiptar në një dokumentar prej 1.5 orësh. Një katalog i paparë krimi e korrupsioni shtetëror kombëtar dhe ndërkombëtar. Dy (jo një) ministra të brendshëm, njëri pas tjetrit, që japin dorëheqje për shkak …

Read More »

Një “SPAK YOU” edhe nga RAI 3!

Nga Gent STRAZIMIRI Investigimi i detajuar i RAI 3 për lidhjet e mafias me qeverinë, me emra e mbiemra, në Shqipëri hodhi në erë jo thjesht Edi Ramën por njëkohësisht edhe të gjithë individët dhe strukturat politike e diplomatike ndërkombëtare që i mbajnë anën publikisht. RAI 3 dje dëshmoi se …

Read More »

O pen Data Albania-Instituti në dobi të transparencës dhe llogaridhënies

Nga Bujar LESKAJ Prej muajit shkurt 2024, organizata e mirënjohur me integritet dhe kurajoze e shoqërisë civile, Instituti Shqiptar i Shkencës (AIS), e cila menaxhon portalin e mirënjohur Open Data Albania dhe është zotëruese dhe zhvilluese e projektit Open Spending Albania, ku denoncohen praktikat abuzive dhe korruptive të qeverisjes, ndodhet …

Read More »

Kodi etik diplomatik e moral i munguar në Shqipëri!

Prof.Dr.  Enver Bytyçi Në diplomaci, si në çdo profesion, ka një kod sjelljeje. Ky kod në teorinë e filozofisë lidhet me moralin në paraqitjen diplomatike, në vendimmarrje, si dhe në deklarime. Përveç kodit etik, i cili është i normuar me ligje, konventa dhe rezoluta të caktuara, siç është p.sh Konventa …

Read More »

Kodi etik diplomatik e moral i munguar në Shqipëri!

Enver Bytyçi Në diplomaci, si në çdo profesion, ka një kod sjelljeje. Ky kod në teorinë e filozofisë lidhet me moralin në paraqitjen diplomatike, në vendimmarrje, si dhe në deklarime. Përveç kodit etik, i cili është i normuar me ligje, konventa dhe rezoluta të caktuara, siç është p.sh Konventa Diplomatike …

Read More »