Sociale

Harta e re e propozuar nga PD me 95 bashki

Në kuadër të reformës territoriale, Partia Demokratike ka dalë me një propozim konkret. Gjatë tryezës me grupin demokrat, ekspertët Oerd Bylykbashi dhe Ylli Asllani kanë propozuar ndryshimet. Kështu, nga 61 bashki, në vend do jenë 95 bashki në 13 qarqe. Në Korçë kanë qenë 6 bashki, propozimi është për 10 …

Read More »

“Natyra e qetë” e Vëngut

Jola HYSAJ “Natyra e qetë” e modernizmit kaps që ka zënë Autoritetin Portual Durrës, mesa duket për Pirro Vëngun, kalatat e portit kanë mbetur pa punë dhe me këto foto duket se ka thumbuar Edi Ramën! Marina turistike e famshme si projekt i pompuar shumë nga Rama dy vitet e …

Read More »

Rritja e çmimeve, qytetarët: Po hamë bukë thatë

Çmimet e larta por edhe rrogat e ulëta të shqiptarëve kanë bërë që familjet beratase të mos e shtyjnë dot muajin me ushqimet bazë të shportës. Me nga një rrogë të ulët por edhe vetëm me një përkrahje sociale,banorët e kanë të pamundur të përballojnë shpenzimet mujore të familjes pasi …

Read More »

Dyfishohet numri i të larguarve nga Shqipëria

Numri i kërkesave për azil nga shqiptarët në vendet e Bashkimit Europian ka vijuar të mbetet i lartë edhe në maj 2022, ndonëse me rënie në raport me muajt e fundit të 2021-t, ndërsa si pesë mujor është shumë më i lartë se e njëjta periudhë e 2021-it, kur lëvizjet …

Read More »

Matura ‘77

Pak histori… Shkolla e mesme pedagogjike e Shkodrës, si shkollë më vehte, është hapur në vitin 1951. (Kjo ishte si vazhdim i degës normale që ka ekzistuar në qytetin e Shkodrës që në vitin 1917 dhe që, mbas hapjes së Liceut të shtetit më 1922, me ndonjë ndërprerje, si degë …

Read More »