Ata po dalin hapur në mbështetje të Berishës dhe të opozitës!

Nga Erion DASHO

Borati shpresoi se duke dënuar Sali Berishën me arrest shtëpie dhe duke ndaluar komunikimin e tij me opozitarët, do të ndalej zëri i tij dhe do të fashitej opozitarizmi.
Nuk mund të ishte më i gabuar!

Në sajë të patronazhistëve dhe rrjetit të spiunëve, presionit me vendin e punës dhe deri me bukën e gojës, Borati e kishte vendosur në presion të jashtëzakonshëm opozitën.

Unë flas rregullisht me miq e familjarë në Shqipëri dhe një nga shqetësimet më të mëdha të drejtuesve lokalë të opozitës është se edhe antarët më besnikë janë të frikësuar dhe nuk i përgjigjen thirrjeve për protesta.

Përsa i takon pëlqimeve në rrjetet sociale, taktika ka qënë e dyfishtë. Nga njëra anë aplikacioni “Aktivisti” për të spiunuar çdo person që mund të shantazhohet me vendin e punës apo me biznesin.

Nga ana tjetër, rrjeti i suflaqexhinjve shfrytëzon çdo të çarë në politikat apo mundësi që ofrojnë praktikat e biznesit të rrjeteve sociale për të shënjestruar deri edhe bllokuar llogaritë e opozitarëve. Si rezultat, deri para pak javësh, edhe postimet e vetë Berishës kishin një rënie të dukshme të numrit të pëlqimeve në disa qindra për postim.

Numri i ulët i protestuesve para Kuvendit, ku vetë Berisha ishte në podium, i bëri përshtypje çdo opozitari dhe u shfrytëzua nga mediat e blera të pushtetit.

Situata sot me Berishën në arrest paraqitet totalisht e përmbysur.

Statuset e Sali Berishës në median sociale marrin minimumi disa mijëra pëlqime, për të arritur deri në dhjetëra mijëra për statuse të caktuar. Përpara banesës së liderit demokrat mblidhen disa herë në ditë me qindra protestues, madje edhe në mënyrë spontane.

Demokratët dhe opozitarët po dalin hapur në mbështetje të Berishës dhe të opozitës. Hapi i radhës është revolta kundër diktaturës së Boratit, e cila do të çojë natyrshëm në rënien e tij.

***
Duke stisur çështjen e paqenë të ish-kompleksit sportiv “Partizani”, Borati dhe drejtësia e komanduar shpresuan t’i jepnin goditjen fatale opozitarizmit në Shqipëri.

Kalimi i masës bëri që demokratët dhe opozitarët shqiptarë të vrasin frikën dhe nisin procesin e shumëpritur të rrënimit të diktaturës së re të Boratit.

Përfundimi?

Një Berishë në krye të lëvizjes së pandalshme që do të sjellë pluralizmin e dytë për shqiptarët, dhe një Borat para drejtësisë për të dhënë llogari për regjimin më kleptokratik që ka njohur historia e Shqipërisë.

About Redaksia

Check Also

Dhjetë fakte mbi falsitetin e Rezolutës antikorrupsion të sektit Rama

Bujaf Leskaj Projekt-rezoluta e propozuar nga PS për luftën kundër korrupsionit dhe mirëqeverisjen do t’i …