Fluska kineze e ndërtimit po përhapet në të gjithë botën

Investitorët kinezë dhe kreditorët e tyre po vendosin tabela “Për Shitje” në pronat e pasurive të paluajtshme në të gjithë globin, pasi nevoja për të mbledhur para në mes të një krize të thelluar të pronave në shtëpi i tejkalon rreziqet e shkarkimit në një treg në rënie. Çmimet që ata marrin do të ndihmojnë në vendosjen e shifrave të vështira se sa probleme ka industria e gjerë.

Rënia mbarëbotërore e shkaktuar nga rritja e kostos së huamarrjes ka fshirë tashmë më shumë se 1 trilion dollarë vetëm nga vlerat e pronave të zyrave, tha kryetari i Starwood Capital Group Barry Sternlicht javën e kaluar. Por dëmi total është ende i panjohur sepse janë shitur kaq pak asete, duke i lënë vlerësuesit me pak të dhëna të fundit për të vazhduar.

Marrëveshjet e përfunduara të pronave komerciale globalisht ranë në nivelin më të ulët në një dekadë vitin e kaluar, me pronarët që nuk dëshirojnë të shesin ndërtesa me zbritje të mëdha.

About Krye Redaktor

Check Also

Vjosa Osmani: Hera e parë që Kosova u përfshi në një samit të NATO-s

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, me ftesë të presidentit amerikan, Joe Biden, e përfaqësoi Kosovën …