Zgjedhjet në Turqi/ Fitorja e opozitës, garanci e demokracisë!

Nga Tritan SHEHU

Turqia mike e partnere, kaloi dje një prove te rëndësishme për demokracinë.

Dimensionet, shume me te qarta se me 2019, te suksesit te opozites laike, mund te konsiderohen historike ne rrugen e saj demokratike.

Fitorja e CHP me lider Imamoglu, ne qytetet me te medha si Stamboll, Ankara, Izmir, Bursa etj, duke kaluar dhe si force e pare politike ne ato, ndryshimet e reja dhe ne pjesen Lindore te vendit, janë për t’u përshëndetur.

Jo vetem per faktin e forcimit te qarte te opozites, domosdoshmeri kjo per cdo demokraci, por dhe per ndryshimet konkrete te balancave te pushtetit qe krijon.

Dhe qe projekton per te ardhmen…

Nevoje kjo progresive dhe per ate vend te rendesishem.

Urimet me te mira per opoziten aty, per demokracine e Turqise, rrugen e saj te veshtire europiane!

About Redaksia

Check Also

Ambasadori Alistair King-Smith mori shpifjen e Lulzim Bashës dhe e përcolli si të vërtetë te qeveria e tij

Lideri i opozitës, Sali Berisha i është përgjigjur ambasadorit britanik në Tiranë, Alistair King-Smith, duke …