Pse Sigurimi i Shtëpisë në SIGAL UNIQA?

Rëndom bëjmë investime të mëdha për të blerë një banesë apo ndërtuar një shtëpi me aq mund e për një kohë të gjatë, ndërsa harrojmë ta sigurojmë atë.

Sigurimi i shtëpisë mundëson që për humbjet të shkaktuara nga dëmtime të ndryshme t’ju kompensohen humbjet financiare dhe prona juaj të kthehet në gjendjen para ngjarjes.

Shqipëria është mjaft e ekspozuar ndaj rreziqeve që sjellin ndryshimet klimatike por edhe një zonë me aktivitet të lartë sizmik ndaj Sigurimi i Shtëpisë është një nevojë e domosdosshme.

Sigurimi i Shtëpisë përfshin disa lloje mbulimi:

MBULIMIN E BANESËS: E gjithë ndërtesa dhe të gjitha punimet me mure e me dritare, duke përfshirë edhe dritaret e bravat, sipas percaktimeve ligjore;

MBULIMIN E PASURIVE PERSONALE: Mobilje, orendi, pajisje…

Nga cilat rreziqe mund të sigurohet?

Zjarri

Rrufeja

Eksplozioni aksidental që shkakton zjarr në pronë

Tërmeti;

Përmbytja, shirat, breshëri;

Rrjedhja e tubacioneve të ujit të shkaktuara nga prishja e tubacioneve nga i ftohti ose mbipresioni i ujit;

Vjedhja me thyerje te masave mbrojtese;

Përgjegjësinë ndaj Palëve të treta (dëme që i shkaktoni palëve të treta si komshinj ose të afërm që mund të jenë të pranishëm gjatë një aksidenti brenda shtëpisë tuaj).

A është një policë sigurimi e shtëpisë më e lirë, më e mirë?

Kur vjen fjala për blerjen e sigurimit të shtëpisë, a duhet të zgjidhni cilëndo kompani që ju del përpara me çmimin më të ulët të sigurimit të shtëpisë?

Kur ne shkojmë në një dyqan rrobash, është e lehtë të krahasojmë ndërmjet një trikoje kashmiri kundrejt një trikoje me poliestër, por si mund t’i krahasojmë policat e sigurimit me cilësi të lartë, veçanërisht kur ka kaq shumë kompani që ofrojnë sigurimin e shtëpisë nga të cilat ju mund të zgjidhni?

Kosto mesatare e sigurimit të shtëpisë në Shqipëri është 1 euro për metër katror në vit. Por për të kuptuar se si të zgjidhni sigurimin e një cilësie të lartë dhe një police me çmim të mirë, më poshtë do të gjeni shpjegimin se si funksionon sigurimi i shtëpisë dhe se çfarë do të merrni në këmbim të asaj që jeni duke paguar për sigurimin e shtëpisë tuaj.

Çfarë e bën një policë sigurimi unike për ju?

Çmimi i sigurimit të shtëpisë mund të variojë në mënyrë të konsiderueshme, në varësi të faktorëve të tillë si gjendja e shtëpisë dhe vendndodhja, pjesa e zbritshme e policës, rreziqet e mbuluara që mund t’ju nevojiten.

Tre faktorët kryesorë që ndikojnë koston e primeve të sigurimit të shtëpisë:

Kushtet e motit dhe nëntokës në qytetin tuaj. Qytetet me risk më të madh të katastrofave natyrore përgjithësisht kanë prime më të larta.

Materialet me të cilat është ndërtuar shtëpia juaj. Sa më shumë shanse që të ketë shembja apo dëmtimi i shtëpisë suaj nga katastrofat natyrore aq më i lartë do të jetë primi i sigurimit të shtëpisë suaj. Kjo merr në llogari çdo gjë nga materialet e përdorura, për shembull, për çatinë, dhe deri tek forma e çatisë suaj.

Historia e humbjeve në zonën ku ju jetoni. Duke qenë se sigurimi i shtëpisë mbulon gjithashtu edhe gjërat që ju keni në zotërim, mundësia që gjërat tuaja të vidhen do të përcaktojnë gjithashtu edhe riskun tuaj.

Disa aspekte të minimizimit të riskut:

Nëse ju keni sistem mbrojtje ndaj zjarrit, alarm zjarri, ose alarm për hyrje të paautorizuar në shtëpi, këto mund të shërbejnë si një mënyrë për ulje çmimi pasi tregon se ju si pronar kërkoni që të ruani sigurinë e shtëpisë suaj dhe kështu ju paraqisni një risk më të ulët për kompaninë e sigurimit.

Historia e dëmeve: Nëse ju keni pasur dëme në të shkuarën, zakonisht çmimi juaj do të rritet përveç pjesës së zbritshme ose nëse ajo që ka ndodhur është menaxhuar nën kontrollin tuaj.

A jeni gati për të blerë?

Gjatë krahasimit të çmimeve të sigurimit të shtëpisë, krahasoni çdo policë në detaje përpara marrjes së një vendimi, duke përfshirë pjesën e zbritshme, shtesat, apo limitet e mbulimit.

Sigurisht, çmimi është i rëndësishëm, por nuk ia vlen që të blini një policë të lirë që nuk ju fal paqe mendore dhe garanci financiare.

PSE SIGAL UNIQA?

  • Kompania lider e sigurimeve në Shqipëri prej 25 vjetësh
  • Pjesë e “UNIQA Insurance Group”
  • E shtrirë edhe në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut përmes 8 kompanive të saj
  • Bashkëpunon me kompanitë më të mëdha të risigurimit në botë çka bën që mos ti frikësohet asnjë dëmi, pavarësisht vlerës që mund të ketë
  • Mbi 500 milionë euro dëme të paguara në 25 vjet
  • Mundësi e blerjes online të sigurimit

ZGJIDH ONLINE një nga PAKETAT E SIGURIMIT që ofron SIGAL UNIQA me vetëm një klik https://sigal.com.al/pasuri-dhe-garanci/sigurimi-i-prones-dhe-pergjegjesise/

SIGAL UNIQA Group Austria, jetojmë më mirë së bashku

Për të marrë një ofertë, shkruani tani në:

Whatsapp: +355 68 606 2829

E-mail: info@uniqa.al

About Redaksia

Check Also

25 mijë pronarë kundër ligjit të regjimit për pronat, vetëm 329 pronarë kanë aplikuar në 1 vit

Pronarët dalin hapur kundër ligjit të regjimit për pronat. 25 mijë pronarë nuk kanë pranuar …