Çun Lajçi në protestë për Berishën: “Balli yt le t’përpiqet me retë e bardha, le të t’shohin faqezitë, ata që t’vunë n’dryna!

Aktori i njohur nga Kosova, Çun Lajçi ishte pjesë në protestën e zhvilluar nga simpatizantët dhe qytetarët kundër arrestimit të liderit të opozitës, Sali Berisha.

Laçi si një aktor i jashtëzakonshëm që është edhe këtë here fjala e tij ishte e veçantë, aktori kishte përgatitur një poezi për Sali Berishën.

Fjala

Sa drejt rrika Sali Ramë Berisha
Hapi dyert Sali Rama, Vuçidoll i Tropojës,
se t’ka ardhë kaçaku i malit, Sali Rama i Rugovës,
me shallin qefin, tirqit me gajtana!
Jam zhdirgj grykës Dragobisë, tue i thirrë Sali Manit;
– s’ka ispatë rruga natën, m’bâ konak n’kullë t’Mulosmanit!
Të ura e Zogut i kam la sytë e kam piskatë:
– Çile zavrakun Sali Rama, të dritarja ta mbështeti shkallën,
të katërrisëm me t’marrë ngrykë, me t’përvetë si asht Shqipnia?
Se mirë s’je ti e mirë s’jam unë, kur mirë s’asht nana,
kur bukën n’sofër se hamë bashkë!
Zgjatma dorën lis i zguruem i djegun rrufeshë,
çoje kryet se t’kam ardhë për mik!
Balli yt le t’përpiqet me retë e bardha,
le të t’shohin faqezitë, ata që t’vunë n’dryna,
sytë le t’iu dhëmbin, le të këlthasin kur t’flet çarrshia,
– sa drejt rrika Sali Ramë Berisha!

About Redaksia

Check Also

Proçedohet penalisht Tom Doshi