E Djathta fiton zgjedhjet për Parlamentin Europian, në krye Partia Popullore Evropiane

E djathta fiton zgjedhjet për Parlamentin Europin. Partitë Popullore janë të parat në bazë të sondazheve pas votimeve në të gjithë Bashkimin Europian.

Publikohet projeksioni i parë për Parlamentin e ri Evropian. Ky projeksion bazohet në vlerësimet e 11 vendeve anëtare.

Referuar këtij projekioni vendet në Parlamentin Europian do të ndahen si më poshtë:

Partia Popullore Evropiane: 181

Socialistët dhe Demokratët: 135

 

Renew: 82

 

Konservatorët dhe Reformistët Evropianë: 71

Identiteti dhe Demokracia e ekstremit të djathtë: 62

Të gjelbërt: 52

About Krye Redaktor

Check Also

U zgjodh eurodeputete, lirohet nga burgu aktivistja italiane Ilaria Salis

Anëtarët e Parlamentit Evropian gëzojnë imunitet të konsiderueshëm ligjor nga ndjekja penale, edhe nëse akuzat …