Turizmi/ Berisha: Buxheti i shtetit fitoi vetëm 8 milionë euro! Turistët fjetën vetëm… gjysmë nate në vend

Gjatë fjalës së mbajtur në tubimin qytetar, kryetari i PD, Sali Berisha ka rrezuar shifrat e turizmit të prezantuar nga Edi Rama dhe ministrat e tij. Berisha tha se, buxheti i shtetit fitoi vetëm 8 milionë euro! Turistët fjetën vetëm… gjysmë nate në vend.

“Më lejoni të jap shifrat, faktet.

Edi Rama dhe instituti i tij deklarojnë se në Shqipëri janë futur 10.1 milionë turistë në vitin 2023.

Nuk po e kundërshtoj, po e marr të vërtetë.

Po çfarë tregon instituti i tij? Instituti i tij thotë se në Shqipëri në vitin 2023 pati gjithsej në të gjithë shtretërit privatë të këtij vendi 6 milion net.

Pra, 10.1 milion fjetën në Shqipëri pak më shumë se gjysmë nate për person.

Miqtë e mi, statistika tregon se Mali i Zi në vitin 2023 pati 2.8 milionë turistë.

Por Mali i Zi pati 16.8 milionë net fjetje në vitin 2023. Mali i Zi pati rreth 8 net fjetje për një turistë.

A e imagjinoni ju o miq, gjysëm nate në Shqipëri, 8 net në Mal të Zi.

Kroacia pati në të njëjtin vit, 20.5 milionë turistë. Pati 105 milionë net fjetje. Pati mbi 5 net fjetje për një turist, kundrejt gjysëm nate në Shqipëri.

Kjo është shakaja e dheut. Ky është falsiteti dhe turpi i tyre.

Po të marrim anën tjetër. Banka e Shqipërisë deklaron se në vitin 2022, nga turizmi hynë në ekonomi 2.8 miliardë euro.

Prisni miq! Po sa pagoi turizmi TVSH në Shqipëri? Sa ishte TVSH-ja që përfituat nga të gjitha shitjet e shtretërve turistike?

Të gjitha shitjet ishin gjithsej 140 milionë euro.

Me TVSH 6 përqind, pa rimbursim të TVSH-së, buxheti i shtetit fitoi gjithsej 8 milionë euro.

A ka pra falsitet më të madh?

A ka mashtrim më të madh?

A e ndjeu ekonomia shqiptare këtë?

Për ta kuptuar se sa e ka ndjerë ekonomia, do u jap shifrat zyrtare.

Në vitin 2022, me 7 milionë turistë, rritja ekonomike ishte 4.48.

Në vitin 2023, me 10.1 milionë turistë, rritja ekonomike jo vetëm që nuk u rrit në 6 përqind, por zbriti në 3.4 përqind.

A e kuptoni ju falsitetin e tmerrshëm të turizmit kallp?

Të turizmit, të cilin ekonomia shqiptare nuk e ndjen se ekziston.

Të cilin qytetarët shqiptarë e gëzojnë me 8 milionë euro”, tha Berisha.

About Redaksia

Check Also

Kuvendi miraton shtyrjen e Komisionit Hetimor për “Sterilizimin”!

Kuvendi ka miratuar sot shtyrjen e afatit të punimeve të Komisionit Hetimor të Shëndetësisë për …