Dokumentat/ Si Linda Rama në bashkëpunim me Edi Ramën grabiti tokën në Surrel

Nga Adriana KALAJA

Si Linda Rama, në bashkëpunim me Edi Ramën, Artan Lame dhe Avokaturën e Shtetit, GRABITI tokën në Surrel, Dajt, Tiranë?

Fotot më poshtë, janë të nënvizuara nga unë sepse nuk doja të më ndodhte e njëjta situatë, kur  turpshëm  mu vodh statusi nga ata që paguhen nga  Rama e Z. Kunat dhe gjobëvënësit e Ben Blushit si Endrit Habilaj.

Atëherë.

Prona e grabitur nga bashkëshortja e Kryeministrit, ndodhur në Fshatin Surrel, Dajt, Tiranë, është ndarë sipas Ligjit Nr.7501 (foto 1, 2).

Sipas ankueses H. H., është vënë në lëvizje Prefekti i Qarkut Turanë (foto 3, 4), ku denoncon se veprimet e shretasit I. I., për tu pajisur me dublikat të Aktit të Marjes së Pronës, janë bërë në kundërshtim me Ligjin Nr.7501.

Nga ish Prefekti Keltis Kruja, fillon procedura për hetimin administrativ të çështjes (foto 5, 6, 7, 8, 9).

Sipas pērgjigjes ardhur nga Agjensia Shtetërore e Kadastrës (ish ZRPP), në dispozicion të Prefektit të Qarkut vë të gjithë hartar dhe kartelat e oronës ndaj së cilës kishte filluar hetimi administrativ (fotot 10, 11).

Bazuar në këto prova, Prefekti i Qarkut, i dërgon përfituesit I. I., etj., Vendimin Nr. 326 datë 02.12.2016 ku i komunikohej se Komisioni Vendor i Vlerësimit të Titujve :të Pronësisë pranë Prefektit të Qarkut Tiranë:

“Shfuqizimin e e plotë të Aktit të Marjes aë Tokës Vujqësore në Pronësi Nr.42 datë 10.06.1992, Nr. – datë 19.01.1992, Nr.62 datë 20 04.1991 dhe NR.62 DATË 26.11.1992 si dhe detyrimin për kthimin e tokës SHTET” (fotot 12, 13, 14, 15).

Hartat dhe kartelat e mëposhtme (Fotot 16 – 34) pasqyrojnë se prona e blerë nga bashkëshirtja e Kryeministrit, është pjesë përbërëse e pronës SHTET, përfituar në mënyrë të palugjshme dhe duke fallsifikuar dokumenracionin kadastral nga shtetasi I. I.

Për këtë arsye, Prefekti i Qarkut më datë 09.12.2016, inicion një proçes administrativ pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë (fotot 35, 36, 37, 38, 39), ku kërkohej:

“Shfuqizimin e plotë të AMTBP Nr.62 datë 26.11.1992, Nr.62 datë  20.04.1992, Nr. – 19.01.1992, Nr. 42 datë 10.06.1992 dhe detyrimin e kthimit të pronës SHTET.

Në këtë linjë ka mvajtur qëndrim dhe Avokati i Shtetit (fotot 40, 41, 42)

Vendimi Nr.505 datë 15 02.2017 (në fakt brënda parashikimeve ligjore për zgjidhjen e çështjeve administrative), pranon padinë e paditësit Prefekti i Qarkut Tiranë dhe deklarimin e pavlefshëm të akteve të marjes në pronësi të tokës bujqësire në pronësi të të paditurit I. I., etj.

Po kështu, Gjykata detyron palën e paditur të kthejë pronën SHTET të përfituar në kundërshtim me ligjin (fotot 43, 44).

Do thoni ju pse po merem me këtë çështje kur Gjykata ka vendosur në favor të SHTETIT.

Këtu nis problemi.

Ky vendim ankimohet nga pala e paditur, ndërkohë që në lojë futet familja Kryeministrore e cila, pas ushtrimit të ndikimit të paligjshëm dhe presionit mëpërmjet Vetingut  arrin që Gjykata Administrative e Apelit të prishë vendimin e Shkallës së Parë dhe kthimin e dosjes po në të njëjtën Gjykatë por me tjetër trup gjykues.

Domethëne, aq të kopsitura ishin shkeljet lidhur me përfitimin e palighshëm të pronës objekt gjykimi sa, Gjykata e Apelit e ka prishur çështjen për procedurë dhe jo për zgjidhjen gabim të çështjes.

Familja Kryeministrore tani hidhet në sulm frontal, duke thirrurr në ndihmë Kryetarin e ADHK-së Artana Lame.

Nuk e njihni?

Atë që u kap në video përgjim se do prishen mbi 700 banesa por nuk duhej ta mernin vesh qytetarët se me 25 prill 2021 votar do ja çonin kampit tjetër.

Akoma nuk e njohët?

Atë që tha se kjo video është e  2017 dhe çuditërisht, SPAK’u e besoi.

Me fat kjo punë, por koha tregoi se ato familje sot janë në protestë se do tu prishen banesat në mënyrë të kundralishme.

Shumica i ëzhtë prishur madje.

Të kthehemi te çështja.

Pas kthimin të çështjes në Gjykatën Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, Artan Lame duhet t’ja bënte  nderin deri në fund shefit të tij dhe gruas së shefit, pronare e Tokës përfituar në kundërshtim me ligjin.

Dhe të mendosh se familja Kryeministrore, në pamundësi financiare këtë pronë e bleu me 200 lekë për m2.

Dhe të mendosh që paguhej mjaftueshëm mirë nga banka e nivelit të dytë e borde të tjera ku paguhej me rekomandim të George Soros, si shkesi i martesës me Ramën.

Dhe të mendosh se kjo pronë ishte pjesë përbërëse e Parkut Kombëtar të shpallur nga Ish Kryeministri Berisha dhe hequr ky status nga Kryeministri Rama.

Standart rilindas.

Po çfarë koençidense?

Sa i shkojnë pazaret me “Isufajt” çiftit Kryeministror?

Nejse.

Çfarë bëri Lame?

Kërkoi heqjen dorë nga gjykimi i çështjes duke pushuar çështjen që lidhej me pronën e Linda S. Rama ( Fotot  45, 46, 47, 48, 49).

E njëjta procedurë që do ndiqej në Gjykatën Kushtetuese kur jërkohej të zëvëndësohej znj.  Voltana Ademi, por se nuk ja arritën dhe për këtë qëllim pranuar pazarin Rama – Basha lidhur me zgjedhjet vendore të vitit 2019.

Po kështu edhe  Avokati i Shtetit, ish Avokatja e Ramës e pranoi në heshtje këtë vendim duke mos e ANKIMUAR e duke na sjellë ndër mënd ngjarjen e pronës së Gjirit të Lalzit  dhënë nga Gjykata e Durrësit dhe që nuk u ankimua nga Avokati i Shtetit.

Mbase është “më mirë” se atë të gjorin arab, e nisën me avion pasi e bënë për spital “njerëz të panjohur”.

Vendimi mori formë të prerë dhe të gjithë janë të lumtur.

Çifti Kryeministror (Foto 50), do shijojë pa u bezdisur aspak bunkerin e tyre në Surrel, Dajt, Tiranë.

Kush po reagon se u grabiten disa mijëra tokë SHTET?

Askush.

Madje edhe ata që reaguan u mënjanuan.

Sadi Vorpsi nuk u kandidua dhe Ora që filloi një investigim në 2020, ju vu sekuestro nga i njëjti SHTET ku bën pjesë toka në Surrel.

Ndërkohë që Artan Lame i kthen përgjigje negative banorëve të Zonës së “5 Maji”, lidhur me legalizimet e pronave mbi të cilat kanë ndërtuar pronat e tyre dhe që i kanë në pronësi të tyre, dhe  Erion Veljaj ja shemb dhe ja grabit.

Kur nuk u ndjenë për tokën në Surrel, pse do ndjehen për pronat te Zona “5 Maji”?

Edhe disa të tjerë që fillyan investigimin:

Ose u blenë.

Ose u shantazhuan.

Grabitësit vijojnë të shijojnë të lirë pronën e grabitur SHTET.

Edhe SPAK  hesht dhe është në shërbim të grabitësave.

Minimalisht duhet të filojnë hetimet lidhur me këtë çështje pasi çifti Kryeministror, Artan Lame, Avokati i Shtetit dhe shumë zyrtarë të tjerë kanë konsumuar  veprat penale “vjedhje me anë të mashtrimut”, “fallsifikim i dokumentave”, “shpërdorim detyre”, “ushtrim i ndikimit të paligjshëm”, dhe shumë vepra të tjera penale.

Më e pakra.

Edhe t’i kthehet toka SHTETIT.

Këtë ka vendosur Gjykata bazuar në kërkesën e Prefektit të Qarkut  pa hyrë MAFIA në lojë.

Mafie të cilën çifti Kryeministror e përfaqëson denjësisht.

Ashtu siç përfaqëson krimin dhe antishqiptarizmin.

Pse kot them unë që pas  një diktatori qëndron njē Nexhimije,

Ps: T’i thotë dikush Lulzimit se shumë shpejt do merem dhe me vilat e tij dhe Sudeve që ka rrotull, në Lundër e Hamallaj. Shumë  shpejt ashtu si miku i tij Rama jo vetëm do i kthejnë, por do punojnë me punë të detyruar për të shlyer dëmin ndaj SHTETIT.

Shumë shpejt!

About Redaksia

Check Also

Pse SPAK ka lindur i vdekur

“RD” Inceneratorët hetohen, pastaj sekuestrohen, pastaj konstatohet se nuk ka fare inecenerator në Tiranë dhe …

Leave a Reply