Revolta para Kryeministrisë, protestuesit i lënë afat Ramës deri të shtunën, ja kërkesat

Mijëra qytetarë po zhvillojnë protestën para Kryeministrisë, ndërsa akuzuan Qeverinë se nuk ka reaguar lidhur me uljen e çmimeve.

Sipas tyre, ulja e çmimit të karburanteve, heqja e përkohshme e taksave dhe ligji për minimumin jetik, janë disa nga kushtet që qeveria shqiptare duhet t’i realizojë brenda ditës së shtunë.

“Kush abuzon të marrë dënimin e merituar, nuk jemi këtu që kryeministri të krijojë superborde. Vendi jonë i ka ligjet prandaj duhet që ato të funksionojnë. Vetëm qytetarët të bërë bashkë mund të kthejeni axhendën e tyre që dhe axhenda e zyrave të shtetit të jenë në të njëjtin krahë me to. Ne sot do duhet t’i japim kohë dhe njëri-tjetrit. I japim kohë kryeministrit derti ditën e shtunë’, u shpreh aktivisti Mirgen Qiraxhi.

Këto janë kërkesa të cilat janë dakordësuar me grupe të ndryshme të interesit. Janë kërkesa që përfshijnë sa më shumë qytetarë.

Kërkesa numër një është ulja e qëndrueshme e karburanteve me vendet e rajonit.

Masa për uljen e bazës fiaskale dhe përballimin e marzhit të fitimit. Pezullim i taksës së qarkullimit dhe asaj të karbonit.

Zerimi i përkohshëm i taksës së shportës.

Përcaktim i përkohshëm i marzhit të fitimeve në industrinë e hidrokarbureve.

Masa për mirëfunksionimin e tregut.

Pezullim i përkohshëm i koncensionit të markimit, i koncensionit të pompave, që ndikojnë në rritje e çmimit të naftës.

Mbikëqyrje dhe raportim periodik i AK çdo 3 muaj për të gjithë operatorët ekonomikë.

Rishikimi i buxhetit të shtetit për vitin 20022, për shkurtimin e buxhetit të luksit.

Krijimin e një kompanie të naftë për konkurrimin në treg në fushën e karburanteve.

Masa mbështetëse dhe funksionimi.

Përcaktimi me ligj i minimumit jetik.

Barazim i pensioneve të pjesshme i minimumi ty jetik.

Zgjerim i kompensimit dhe mbështetjes për fermerët.

About Redaksia

Check Also

Tre orë në pyetje nga FBI, çfarë fsheh Rama

Kryetari i PD, Sali Berisha ka zhvilluar ditën e sotme një konferencë për mediat në …

Leave a Reply