Gjermanët të pakënaqur me Scholz për mënyrën se si e ka trajtuar luftën në Ukrainë

Shumica e gjermanëve janë të pakënaqur me mënyrën se si kancelari Olaf Scholz  po e trajton luftën në Ukrainë, sipas një sondazhi të kryer nga Instituti YouGov në emër të Agjencisë Gjermane.

Në sondazhin, rezultatet e të cilit u publikuan sot, 45% e të anketuarve thanë se ishin mjaft të pakënaqur me performancën e kancelarit.

Ndërkohë, 37% thanë se ishin shumë të kënaqur me mënyrën se si Scholz e trajtoi konfliktin ndërkombëtar dhe 18% nuk ​​mund ose nuk donin të vlerësonin veprimet e tij.

Një pamje tjetër doli nga sondazhi midis atyre që pëlqejnë Social Demokratët e qendrës së majtë të Soltz-it (SPD): 59% thanë se ishin të kënaqur me Soltz-in dhe 34% ishin të pakënaqur.

Publiku nuk e konsideron kancelarin si një lider të fortë.

Vetëm 25% e të anketuarve kanë pranuar se kanë treguar aftësi udhëheqëse në mënyrën se si trajtojnë sulmin e Rusisë ndaj Ukrainës.

51% u pajtuan me deklaratën “Ai vepron mjaftueshëm si lider”. 24%

janë përgjigjur se nuk e dinë ose nuk kanë dhënë përgjigje.

Aftësitë komunikuese të kancelarit vlerësohen si edhe më të pamjaftueshme: 56% konsiderojnë se ai nuk e ka shpjeguar siç duhet politikën e tij, 22% e shohin atë ndryshe.

22% janë përgjigjur “Nuk e di / Nuk përgjigjem”.

Votuesit në tre partitë e koalicionit qeverisës vlerësuan në mënyrë të ngjashme Scholzz për aftësitë e tij drejtuese dhe komunikuese.

Në përgjithësi, koalicioni i SPD-së, të Gjelbërve dhe Demokratëve të Lirë Liberalë dolën edhe më keq se kancelari.

Nga të anketuarit, 50% thanë se ishin pak a shumë të pakënaqur me veprimet e tij në lidhje me luftën në Ukrainë, 30% thanë se ishin pak a shumë të kënaqur.

20% e mbetur thanë se nuk e dinin ose nuk u përgjigjën.

Të dhënat bazohen në një sondazh të kryer nga YouGov Deutschland GmbH nëpërmjet internetit dhe në të cilin morën pjesë 2040 persona nga 25 deri më 27 prill.

About Redaksia

Check Also

Çfarë fshihet pas dëshirës së mistershme të Rusisë për të negociuar?

Agjencia “Reuters”, duke iu referuar burimeve të saj në Kremlin, solli lajme bombastike nga Moska. …

Leave a Reply