Georgia Meloni: Ju po riorganizoni lëvizjen tuaj politike! Mund të mbështeteni te konservatorët italianë

Nga Georgia Meloni – Presidente e partisë Fratelli d’Italia*

Të dashur miq të Partisë Demokratike të Shqipërisë, faleminderit për ftesën tuaj.

Është nder t’ju drejtohem në cilësinë e kryetares së Partisë ‘Fratelli d’Italia’ dhe Partisë Konservatore Europiane.

E juaja është një parti e guximit, patriotizmit dhe lirisë.

Pas rënies së regjimit komunist të Enver Hoxhës ju rindërtuat vendin tuaj, mbi baza demokratike, duke ruajtur kulturën shqiptare dhe duke rivendosur sovranitetin kombëtar.

Ju keni qeverisur për 13 vite dhe i keni kthyer dinjitetin popullit tuaj.

Ne italianët e dimë mirë historinë tuaj dhe vuajtjet e shqiptarëve të detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre në kërkim të një jete të re.

Nëse shumë prej tyre, me kalimin e viteve, kanë vendosur të kthehen në atdheun e tyre dhe të ndihen sërish shqiptarë krenarë, është falë mbi të gjitha partisë suaj që e ka rikthyer Shqipërinë në zemër të Europës.

Sot, nëpërmjet këtij Kuvendi Kombëtar, ju po riorganizoni lëvizjen tuaj politike dhe më pas do të zgjidhni lidershipin tuaj të ri.

Është e rëndësishme të punohet për të promovuar një axhendë konservatore me në qendër dinjitetin njerëzor dhe vlerat themelore që mbajnë bashkë komunitetet tona kombëtare dhe që sot janë të sulmuara. Promovimi i ekonomisë reale kundrejt ekonomisë së bazuar në financa. Krijimi i një ekonomi tregu autentike sociale, të fokusuar në mbrojtjen e teknikave tradicionale të punës dhe rritjen e specifikave të territoreve dhe produkteve tipike.

Mendoj veçanërisht për peshkimin dhe turizmin, sektorë në të cilët italianët dhe shqiptarët mund të bashkëpunojnë duke u fokusuar në cilësi dhe jo në sasi.

Është e rëndësishme ndjekja e standardeve të larta sociale dhe mjedisore pa ndjekur synime jorealiste si ato që janë përfshirë në Marrëveshjen e Gjelbër të promovuar nga BE, duke rritur ndërkohë rolin e sipërmarrësit që investon e prodhon, që kundërshton ata që spekulojnë dhe ka si qëllim fitimin. Forcimi i pavarësisë energjetike dhe ushqimore të Europës, duke promovuar autonominë e saj strategjike dhe duke kundërshtuar ekspansionizmin e modeleve politike autoritare si ai i Rusisë, Kinës dhe Turqisë. Rithemelimi i BE-së dhe mbështetja e projektit të një komuniteti konfederal të shteteve europiane që respekton të drejtat dhe sovranitetin e shteteve të tij anëtare, që zhvillon një ekonomi konkurruese dhe të qëndrueshme dhe përmirëson efikasitetin dhe efektivitetin e Bashkimit Europian.

Në një botë ku axhenda globaliste e së majtës përpiqet në çdo mënyrë të imponojë vizionin e saj për shoqërinë, duke promovuar një mendim të vetëm dhe duke u përpjekur të fshijë traditat dhe zakonet që nuk janë në përputhje me ideologjinë e saj. Shpresoj që partia juaj të ketë si objektiv përforcimin e grupit të konservatorëve europianë.

Si në Itali ashtu edhe në Europë punoj për unitetin e forcave të djathta dhe të qendrës së djathtë. Shpresoj që edhe në Tiranë të mund të qeverisni me ndihmën e miqve të Partisë Republikane të Shqipërisë, e cila prej vitesh është pjesë e familjes konservatore europiane që kam nderin ta kryesoj.

Që nga viti 2013, socialistët kanë fituar zgjedhjet dhe ka ardhur koha për t’i dhënë Shqipërisë një alternativë solide dhe të besueshme për qeverisjen e kombit!

Ju uroj punë të mbarë dhe dijeni se në anën tjetër të Adriatikut mund të mbështeteni gjithmonë te konservatorët italianë.

*Mesazh drejtuar Kuvendit Kombëtar të PD

About Redaksia

Check Also

Skandali/Veliaj inspekton rrugën 4 milionë euro të drejtorëve të burgosur

Gazetari Hoxha zbuloi se Veliaj tashmë ruhet nga Garda e Republikës, pasi ndihet i rrezikuar. …

Leave a Reply