26 shoqata të majta: Bojkotoni Twiter nëse Musk sjell fjalën e lirë!

Punonjësit e George Soros, Clinton dhe Obama dhe qeveritë evropiane qëndrojnë pas fushatës anti-Musk për të detyruar korporatat e mëdha të bojkotojnë Twitter-in – pasi Elon kërkoi të dinte se kush i financon këto organizata.

Disa nga figurat liberale të profilit të lartë janë bashkuar për të inkurajuar reklamuesit të bojkotojnë Twitter-in nëse Elon Musk sjell politikën e tij të premtuar të ‘fjalës së lirë’ të papenguar.

26 OJQ dhe grupe lobimi nënshkruan një letër duke shprehur shqetësimin për planin e njeriut më të pasur në botë.
Vetë Musk iu përgjigj letrës duke pyetur se kush i financoi. Përgjigja ishte një shumëllojshmëri e “grupeve të parave të errëta” si Fondacioni i Shoqërisë së Hapur të George Soros; OJQ-të e themeluara nga ish-punonjës të administratës së Clinton dhe Obama; donatorë të pasur demokratë dhe fondacionet e tyre familjare; sindikatat e punëtorëve; dhe qeveritë e kombeve evropiane.

“Marrja e Twitter-it nga Elon Musk do të helmojë më shumë ekosistemin tonë të informacionit dhe do të jetë një kërcënim i drejtpërdrejtë për sigurinë publike, veçanërisht për grupet më të cenuar dhe më të margjinalizuar”, shkruajnë ata.

Ata paralajmërojnë se reklamimi në Twitter do të bëjë që kompaninë e tyre do të shiheshin si “financuese të një platforme që nxit urrejtjen, ekstremizmin, keqinformimin shëndetësor dhe teoricienët e konspiracionit”.

Autorët më pas vazhdojnë duke thënë se: “Nën menaxhimin e Musk, Twitter rrezikon të bëhet një gropë dezinformimi, me markën e kompanisë tuaj të bashkangjitur, duke ndotur ekosistemin tonë të informacionit në një kohë ku besimi tek institucionet dhe mediat e lajmeve është tashmë në nivelin më të ulët të të gjitha kohërave.

Paratë nga reklamat tuaja ose mund të financojnë projektin e Musk ose mund ta vendosin atë para përgjegjësisë. Ne ju bëjmë thirrje që të kërkoni që Musk të ruajë standardet bazë të besimit dhe sigurisë së komunitetit dhe të tërheqë shpenzimet tuaja për reklamat në Twitter.”

Daily Mail

About Redaksia2

Check Also

Votimi/OKB njeh gjenocidin në Serbenicë, Vuçiç mbulohet me flamurin e turpit

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka miratuar rezolutën që njeh gjenocidin në Srebrenicë. …

Leave a Reply