AT SEA - FEBRUARY 5 : (----EDITORIAL USE ONLY MANDATORY CREDIT - "USS GEORGE H.W. BUSH / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) US aircraft carrier USS George Washington is seen during its mission in the eastern Mediterranean Sea on February 5, 22017. (Photo by USS George H.W. Bush / Handout/Anadolu Agency/Getty Images)

Shtatë vdekje misterioze në aeroplanmbajtësen “George Washington”

Marina e SHBA-së po përballet me një seri vetëvrasjesh që kanë ndodhur në aeroplanmbajtësen USS George Washington.

Nga shtatë vdekjet e anëtarëve të ekuipazhit, të paktën katër ishin vetëvrasje, tha Marina për CNN.

Në vetëm një javë, tre marinarë u vranë, i fundit prej tyre, Xavier Sandor nga siguria, vrau veten më 15 prill. Para se të vendoste për një akt drastik, Xavier, shkruan CNN, i tha babait të tij se “kushtet në anije janë të tmerrshme”.

Detarët theksojnë mungesën e gjumit si problemet më të mëdha.

“Ishte pothuajse e pamundur të gjeje një vend të qetë për të fjetur në anije,” thanë marinarët dhe anija vuante vazhdimisht nga ndërprerjet e energjisë dhe mungesën e ujit të nxehtë. Shtrateve shpesh u mungonte ajrimi, thanë ata, dhe konstruksioni masiv metalik i anijes e rriti temperaturën derisa u bë e padurueshme.

Aeroplanmbajtësja amerikane mbetet në Mesdhe

Përkatësisht, transportuesi i avionëve me energji bërthamore ka qenë në proces remont që nga viti 2017 dhe, sipas bindjes së ekuipazhit, nuk ishte gati të nisej ende. Procesi, i cili fillimisht pritej të zgjaste katër vjet, është shtyrë disa herë deri në mars 2023 sa më parë, tha marina.

Pavarësisht kësaj, marinarët hipën ndërsa anija ishte ende e ankoruar në zonën e kantierit.

“Standardet e akomodimit janë të tmerrshme, cilësia e ushqimit është shqetësuese dhe udhëheqja në të njëjtën kohë nuk bëri asgjë për të zgjidhur problemet, për më tepër, ata hodhën poshtë akuzat”, thanë marinarët për CNN.

Prindërit e të vdekurve kanë dëshmuar për kushtet e jetesës që kanë përjetuar fëmijët e tyre, anëtarë të ekuipazhit të aeroplanmbajtëses. “Është vetëm fundi,” tha njëri.

Detarët që u larguan nga anija dëshmojnë se shpesh ishte e vështirë për të marrë një vakt të plotë.

Pasi vetëvrasjet u bënë realiteti tragjik, 200 marinarë u larguan nga anija.

About Redaksia2

Check Also

Votimi/OKB njeh gjenocidin në Serbenicë, Vuçiç mbulohet me flamurin e turpit

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka miratuar rezolutën që njeh gjenocidin në Srebrenicë. …

Leave a Reply