Anëtarësimi i Finlandës në NATO, reagon Rusia

Enton DOÇI (Lyon)

“Rusia do ta shohë pranimin e Finlandës në NATO si një kërcënim dhe ky vendim nuk do të kontribuojë për më shumë siguri”, ka thënë zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov, të enjten.

“Siç e kemi thënë edhe shumë herë të tjera, zgjerimi i NATO-s nuk do ta bëjë botën më të stabilizuar dhe të sigurtë”, iu ka thënë Peskov reporterëve pasi krerët politikë të Finlandës i dhanë mbështetje aplikimit për anëtarësim në NATO.

Peskov shtoi se reagimi i Rusisë do të varet nga zhvillimi i infrastrukturës ushtarake të NATO-s.

“Do të varet se çfarë do të sjellë ky proces zgjerimi, sa larg dhe sa afër kufijve tanë do të lëvizë infrastruktura ushtarake”, tha Peskov.

Rusia do të analizojë situatën me hyrjen e Finlandës në NATO dhe do të përpunojë masat e nevojshme për të garantuar sigurinë e saj, sipas tij.

About Redaksia

Check Also

Spanja, Irlanda dhe Norvegjia do të njohin Palestinën si shtet

Në një veprim të bashkërenduar, Norvegjia, Spanja dhe Irlanda njoftuan sot se do të njohin …

Leave a Reply