Enkeleidi kopjon rezolutën e PD për dënimin e genocidit serb në Kosovë 4 ditë më vonë

Deputeti Enkelejd Alibeaj njoftoi sot se ai bashkë me disa deputetë kishin depozituar një draft rezolutë në Kuvend, për dënimin e masakrave dhe gjenocidit serb në Kosovë.

Në fakt, dokumenti është dërguar në Kuvend nga Partia Demokratike 4 ditë më parë.
PD publikoi në mbrëmje dokumentin ku thuhet se kërkesa i ka shkuar Kuvendit katër ditë më parë dhe mban firmën e kryetarit të Partisë Demokratike Sali Berisha.

Në kërkesën e PD që është dorëzuar në Kuvendin e Shqipërisë në datën 23 maj, thuhet se kjo rezolutë ka për qëllim të dënojë gjenocidin serb në Kosovë ndaj popullit shqiptar dhe të gjitha shkeljet e të drejtave të njeriut.

Rezoluta kërkon nga qeveria të bashkëpunojë dhe të ndihmojë qeverinë e Kosovës për të mbrojtur para drejtësisë ndërkombëtare faktet dhe argumentet ligjorë, të cilat provojnë genocidin ndaj shqiptarëve në Kosovë gjatë luftës 1998-1999.

About Redaksia

Check Also

Investigimi/ Trafik kokaine me taksitë në Tiranë, pamje e prova, por policia hesht

Me shprehjen “e dinim” që nën zë e qarkullojnë këto ditë ata që duhet të …

Leave a Reply