Berisha: Edi Rama arriti me dosje gjyqësore të marrë peng drejtuesit e opozitës

Kryetari i PD, Sali Berisha në konferencën e tij të përjavshme për mediat u shpreh se, për herë të parë pas 31 vitesh, të gjitha pushtetet janë në duart e një njeriu të vetëm dhe të një partie. Kjo ndodh në çdo nivel të pushtetit ekzekutiv, legjislativ, gjyqësor dhe në çdo institucion tjetër të pavarur.

“Sot, si asnjëherë më parë, në pushtetin ekzekutiv është përfaqësues i vetëm një force politike, asaj të PS-së.

Sot, si njëlloj në të shkuarën moniste të Shqipërisë, të gjithë institucionet e larta shtetërore, të cilësuara si të pavarura apo autonome si Presidenti i Republikës, kreu i KLSH, kreu i SHISH, kreu i SHIU, ILDKP, drejtuesit e bordeve, janë të emëruar, votuar apo zgjedhur vetëm nga PS.

Sot, në këtë shtet monist, si kurrë më parë, të gjithë drejtuesit e institucioneve më të larta të drejtësisë, janë të përzgjedhur dhe të emëruar nga mazhoranca moniste.

Kurrë ndonjëherë që nga diktatura moniste e Hoxhës, një kontroll i tillë partiak mbi drejtësinë nuk ka ekzistuar.

Sot në Shqipëri, të gjithë drejtuesit e komisioneve parlamentare, delegacioneve parlamentare, janë deputetë të PS-së në tërësi, dhe në raste të veçanta, të veglave të saj basho-opozitare.

Sot në Shqipëri, për shkak të bojkotit të opozitës në vitin 2019, i gjithë pushteti vendor është i PS-së.

Sot në Shqipërinë moniste, të gjithë organizatat joqeveritare, kontrollohen totalisht nga qeveria dhe rrjetet e sponsorizuara dhe të lidhura me George Soros.

Të gjitha mediat e mëdha, me përjashtime tepër të rralla, kontrollohen nga qeverisja censuruese e Edi Ramës. Këto media përhapin me zell të veçantë propagandën e qeverisë dhe i shërbejnë dezinformimit të qytetarëve për interesat e qeveritarëve.

Sektorët më madhorë jetikë të ekonomisë së vendit, zotërohen nga oligarkë të lidhur ngushtësisht me qeverinë dhe monopolet. Në Shqipëri, 4-5 oligarkë zotërojnë mbi 35 përqind të ekonomisë shqiptare si në asnjë vend në botë.

Data 4 qershor e vitit 2022, zgjedhja e njëanshme e Presidentit të Republikës, shënon zhdukjen e elementit të fundit të kontrollit të balancës së pushteteve.

PD rikujton se kjo kapje e të gjitha pushteteve nuk erdhi brenda një dite apo një viti. Monizimi, marrja e të gjithë pushteteve, erdhi si rezultat i modelit të partisë shtet që ai trashëgoi nga etërit e tij.

Rivendosja e monizmit total u arrit përmes përdorimit të frikës, terrorit, dhunës shtetërore, bandave, krimit, drogës, por edhe varfërisë me të cilën ai bleu dhe rrëmbeu votat si dhe largoi nga vendi mbi gjysmë milion shqiptare.

Edi Rama arriti me dosje gjyqësore të blejë apo të marrë peng drejtuesit e opozitës.

Edi Rama pati mbështetjen e fuqishme të George Soros dhe fondacionit të tij në Tiranë për të kapur çdo pushtet. Falë tij ai vuri nën kontroll drejtësinë. Soros, përmes deklaratave të njerëzve të tij, përligji vjedhjen e votave në zgjedhjet e fundit dhe ndërhyri por të larguar nga skena politike Sali Berishën, me objektivin e vetëm që të ndihmojë Edi Ramën dhe regjimin e tij të korruptuar.

PD u bën thirrje qytetarëve të ngrihen në mbrojtje të idealeve demokratike për të shpëtuar Shqipërinë nga regjimi komunist i Edi Rams, i mbështetur nga Soros.

Zgjidhja është sot më shumë se kurrë në duart e qytetarëve shqiptarë, të atyre që e duan këtë vend. Shembja e sistemit të kalbur monist arrihet me guxim dhe vendosmëri dhe krijimin e një fronti opozitar për shpëtimin e Shqipërisë.

Në këtë kontekst, PD e konsideron jetik krijimin e një fronti opozitar për Shqipërinë, të përbërë nga forcat politike opozitare, shoqëria civile, intelektualë, akademikë.

PD u bën thirrje shqiptarëve kudo që janë, në diasporë apo emigracion, të angazhohen me potencialet e tyre për të shpëtuar vendin nga shteti i kriminalizuar dhe monist i Edi Ramës.

Asnjë shqiptar nuk duhet të harrojë se Shqipëria është republika moniste e Edi Ramës”, tha Berisha.

About Redaksia

Check Also

Bufi i Rroskovecit e humbi “betejën” e parë në Gjykatën e Posaçme

Nga Luan BAÇI Bufi i Rroskovecit e humbi “betejën”e parë të saj në Gjykatën e …

Leave a Reply