Më 7 korrik shqiptarët e ndershëm do të jenë në protestë.

Hysni GURRA

Shqiptarët e pa ndershëm nuk do të jenë në protestë. (Kuptohet pa përgjithësim në asnjërin variant.)
Kush janë shqiptarët e ndershëm?
-Ai/ajo që nuk ka një punë, jo se nuk është i zoti, por sepse nuk ka miq pushtetarë.
-Ai/ajo që detyrohet të punojë në një kompani private, call center, punishte, fasoneri, dyqan, kamarier etj dhe të cilit nuk i indeksohet paga kurrë sado të shkojë inflacioni.
-Ai/ajo prind, që me gjithë dhimbjen prindërore, detyrohet t’i thotë evladit ik jashtë mos të të shoh duke vuajtur e të më shtohet dhimbja më shumë.

-Ai/ajo që i bie një hall shëndetësor dhe nuk e zgjidh dot këtu.
-Ai/ajo që hapi një biznes të vogël se iu premtua zero taksë dhe tani do duhet të paguajë 15-23% taksë.
-Ai/ajo që nuk vlerësohet kurrë për aftësinë e cilësinë që ka vetëm për faktin se konsiderohet “njeri pa njeri”, në konceptin shqiptar. Pra, një njeri që di të mendojë dhe vepron me mendjen e tij ndihet i vetmuar, sepse të mos jesh i kapur nga askush këtu është mëkat.
-Ai/ajo që do të arsimohet mirë, por që nuk arsimohet dot.
-Ai/ajo që është i aftë, do të kontribuajë në shtetin e tij, por nuk mundet se nuk është i aftë të vjedhë për shefin dhe për veten.

-Ai/ajo që nuk i ka 2 milion euro për të pastruar
-Ai/ajo që nuk ka as shtëpi, as me se të ushqejë familjen dhe dëgjon që ky pushtet do t’i japë 6 miliardë lek ndërtuesve për të përballuar rritjen e çmimeve.
Kush janë ata të pa ndershmit?
-E kundërta e atyre më lart, në vija të përgjithshme.
p.s- Ka edhe një grup tjetër, por që nuk janë as kategori, as grup, as, as, as…
Langaraqët që shkojnë “qajnë hallet” e tyre në këmbim të halleve të përgjithshme të vendit te të huajt, njerëz pa pikë dinjiteti. Të tillë ky vend ka prodhuar plot përgjatë gjithë historisë së tij.

About Redaksia

Check Also

Opozita po i përgjigjet grushtit të shtetit brenda shtetit, Taulant Balla është simbol i krimit në qeveri

Kryetari i PD, Sali Berisha tha se, mosbindja civile në parlament është mënyra se si …

Leave a Reply