Arkitekti: U riktheva në Shqipëri, qeveria nuk e mbajti premtimin për ekselentët

Franklind Jesku – Arkitekt

Unë kam lindur në Pogradec, por nuk kam jetuar në Shqipëri. Vjet, qeveria tha që të kthejmë ekselentët në vend, por që nuk e mbajti premtimin, unë u ktheva vetë sepse e mora si sfidë personale. Unë jam këtu jo falë iniciativave shtetërore, por vetëm mendimit tim që të kthehesha këtu. Unë mendoj se të rinjtë do ta bëjnë Shqipërinë.

Si arkitekt, do të thoja se çfarë po ndodh në Tiranë është një heqje identiteti dhe mungesë respekti ndaj arkitektëve shqiptarë. Nuk mund të ndërtosh Shqipërinë, pa e njohur. Të gjithë ata që vijnë këtu, e ndërtojnë pa e njohur identitetin tonë.

Unë mendoj se shumë të rinj të rikthehen, por do e bëjnë vetëm me forcat e tyre.

About Redaksia

Check Also

7 familjet mafioze që u lajmëruan për arrestimet dhe loja e ndyrë e Dumanit për të shpëtuar Olsi Ramën

Sali Berisha Sot çdo opozitar pret me padurim fitoren ndaj një regjimi të pamëshirë, antishqiptar …

Leave a Reply