Berisha: Shqipëria e ka të domosdoshme një politikë demografike

Vendi e ka të domosdoshme një politikë demografike. Nga viti 2007 në 2014, popullsia u rrit dhe ky është tregues i pamohueshëm. Nga 2014 e deri më sot nga Shqipëria janë larguar 744417 shqiptarë, vetëm në BE, pa llogaritur vendet që nuk janë në BE. Ky kërkon përveç ndryshimeve rrënjësore të klimës së biznesit, shkollimit, kërkon detyrimisht një politikë specifike demografike. Kërkon pagesa për fëmijë dhe vendosjen në kohë sa më të shkurtër, të stimulit për fëmijë e 3-të.

Sot viti ishte tragjik për ne, në kuptimin se ne patëm më shumë vdekje se sa lindje, vitin e kaluar dhe ky ishte viti i parë që mbahet mend ndonjëherë.

About Redaksia

Check Also

Durimi ka një kufi, le të lëshojmë përpara zemërimin e ligjshëm për shpëtimin e Tiranës!

Lideri i opozitës, Sali Berisha, iu drejtua qytetarëve për të lëshuar përpara atë që e …

Leave a Reply