Pse kjo urrejtje ndaj Tropojës?

Nga Bujar LESKAJ

Sekti Rama në qeverisje vijon hakmarrjen politike ndaj banorëve të Tropojës, duke ua mbyllur Zyrën e Kadastrës Shtetërore. Qeveria gjoja e “Shërbimeve që shkojnë pranë qytetarëve” po i detyron malësorët e varfër të Tropojës të bëjnë vajtje-ardhje 220 km dhe të kalojnë katër herë dy doganat me Kosovën, për të marrë shërbimet kadastrale në Kukës!

Kjo lëvizje e Liderit Global dhe veglave të tij Lame and Co. vjen në një kohë kur në rrethin e Tropojës 90 përqind e banesave në të gjitha fshatrat janë të parregjistruara dhe në tërësi, 80 përqind e të gjitha të pasurive të paluajtshme është e parregjistruar. Sikurse cilëson me të drejtë Isuf Çelaj, deputet i Partisë Demokratike për Tropojën në postimin e tij në Facebook, “…t’jua mbyllësh tropojanëve Zyrën e Kadastrës Shtetërore, duke ua dërguar në qendër të qarkut në Kukës, është një krim!”

Shteti duhet të jetë pranë qytetareve me shërbimet e tij, dhe jo t’u largohet atyre! Pasi Rama ua hoqi tropojanëve shërbimin e kontrollit teknik të automjeteve, i cili kryhet në Kukës, shërbimin e tatim-taksave dhe marrjes së vërtetimeve të thjeshta tatimore, shërbimin e drejtorisë së arsimit, të cilin ua çoi në Lezhë dhe të drejtorisë së shëndetësisë, që ua largoi në Shkodër, pasi u mbylli Gjykatën e Shkallës Parë dhe ua transferoi në Kukës, si dhe u shkriu shërbimin e paraburgimit, tani ua heq atyre edhe shërbimin e fundit të Shtetit që kishte mbetur në Tropojë, Zyrën Vendore të Kadastrës!

Pse kjo hakmarrje e gjatë 9-vjeçare politike ndaj qytetarëve të Tropojës? Pse asnjë premtim i mbajtur për Tropojën, asnjë investim publik i rëndësishëm, asnjë kthim vëmendjeje ndaj zhvillimit të saj të qendrueshëm, me politika që vetëm i largojnë shqiptarët nga vendi i tyre dhe shpopullojnë zona të caktuara të vendit? Përgjigjja është e qartë për çdo tropojan dhe qytetar të Shqipërisë.

Sekti Rama e urren Tropojën dhe tropojanët, pse ata kanë votuar në vijimësi për Partinë Demokratike dhe Profesor Doktor Sali Berishën. Prandaj dhe nuk mbajnë asnjë premtim, por në pabesi dhe paturpërsi, i largojnë Tropojës shërbimet më elementare dhe bazike të Shtetit.

About Redaksia

Check Also

Guxim për të fituar

Nga Oerd BYLYKBASHI Më 11 dhjetor 2021, në Kuvendin madhështor të Partisë Demokratike sanksionuam për …

Leave a Reply

Your email address will not be published.