Moody’s paralajmëron katastrofë ekonomike për Europën nga ndërprerja e gazit rus

Agjencia e vlerësimit të kredisë Moody’s ka paralajmëruar se një ndërprerje e plotë e gazit rus ka të ngjarë të çojë në një recesion të rëndë në Evropë dhe një rritje të mëtejshme të inflacionit tashmë të lartë.

Ajo tha se kompanitë më të ekspozuara janë në sektorë me energji intensive si kimikatet, automobilat dhe sektorët e prodhimit.

Ajo shtoi se ndërmarrjet evropiane do të jenë gjithashtu ndër më të ekspozuara kryesisht për shkak të ekspozimeve të tyre indirekte ndaj çmimeve më të larta të gazit dhe energjisë elektrike.

About Redaksia

Check Also

Dështimi i sistemit financiar botëror

Teprimeve të financiarizimit po i del boja. Abuzimi i borxhit, publik dhe privat, i redukton …

Leave a Reply

Your email address will not be published.