Drafti i PD, si ndryshojnë bashkitë në Tiranë dhe në të gjithë vendin

Zbardhet propozimi i PD për reformën territoriale, i cili përmban një alternativë ndryshe për kryeqytetin, i cili sugjerohet të ketë 14 bashki të vogla dhe Bashkinë qendrore në Tiranë.

Ylli Asllani, sekretar i PD tha se me këtë draft “ka një opsion për Tiranën ndryshe nga forcat e tjera politike. PD është për një qytet metropolitan, një Tiranë me 14 bashki të vogla. Kurse politikat qëndore do ti luajë bashkia kryesore që do të jetë ajo e Tiranës”.

Në Korçë kanë qenë 6 bashki, propozimi është 10 bashki, ku janë shtuar Leskoviku, Vithkuq, Voskopojë dhe Pojan.

Në Vlorë nga 7 bashki janë propozuar 11, ku është shtuar Orikumi, Novosela, Lumi i Vlorës (Amantia) dhe Ksamili.

Berati nga 7 bashki bëhet me 9 bashki, janë shtuar Shpiragu dhe Otllaku.

Në Fier nga 6 bashki bëhen 12 bashki, shtohen Golem, Ardenicë, Levan, Cakran, Fratar.

Në Elbasan nga 7 bashki bëhen 10 bashki, shtohen Shpati, Bradasheshi.

Në Tiranë nga 5 bashki bëhen 9 bashki, shtohen Ndroqi, Petrela, Kashari, Dajti. Gjithashtu edhe 11 minibashkitë të kalojnë në Bashki.

Në Kurbin nga 1 bashki bëhen 2 bashki, shtohet Mamurrasi.

Në Durrës nga 3 bëhen 4, është shtuar Sukthi.

Në Kukës nga 3 bëhen 5 bashki.

Harta e re territoriale njësive vendore e propozuar nga PD përmban dy nivele të qeverisjes vendore:

Ajo është e pregatitur për të ofruar dy opsionet e saj për nivelin e dytë të qeverisjes vendore

Ky ishte në thelb drafti paraprak i grupit të punës, i paraqitur për tu diskutuar e aprovuar prej jush të nderuar deputetë.

Grupi i punës i permiresimit te reformes administrative territoriale (GPRAT) përbëhet:

Oerd Bylykbashi, kryetar
Ylli Asllani, sekretar.
Ivi Kaso
Besnik Aliaj
Artan Hoxha
Luan Baci
Lorenc Luka
Adrian Turku
Ylber Zeneli
Agron Haxhimali
Ormir Rusi
Luan Baci
Voltana Ademi
Bujar Leskaj
Agron Sharra
Luan Muca
Bexhet Cobani.

About Redaksia2

Check Also

Sulmet kibernetike, Noka-deputetëve të PS: Ju veproni si një bandë!

Këtë të hënë nisi me debate seanca dëgjimore në Komisionin e Sigurisë për sulmin kibernetik …

Leave a Reply

Your email address will not be published.