Protesta/ Rama bën të “fortin”: Nuk do të ketë rritje page për pedagogët!

Edi Rama ka paralajmëruar pedagogët se nuk do të ketë rritje page! Ai deklaroi sot se, koha kur qeveria rriste pagat se e kërkonin sindikatat kishte mbaruar me arsimin e lartë.

Ai deklaroi se, universiteti duhet të jetë i lidhur me tregun që të tërheqë të ardhura për kërkimin shkencor.

Universiteti është midis jetës dhe tregut. Ta ketë pjesë të AND-së së vet thithjen e të ardhurave nga tregu, të jetë aktor në treg dhe magnet për të thithru fondet nga të katërt anët nga kërkimi shkencor etj.

Koha kur qeveria rrit pagat se e kërkojnë sindikatat ka mbaruar bashëk me arsimin e lartë”, tha Rama.

About Redaksia

Check Also

Si e fshehu SPAK emrin e Amant Josifit, Policia spanjolle kërkoi arrestimin e tij

Operacioni i madh ndërkombëtar i emërtuar “FRIDA-REFOX” u zhvillua në datat 8 dhe 9 nëntor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.