Spahia paraqet planin e tij për shkollat, kopshtet dhe çerdhet në Shkodër

Kryebashkiaku i Shkodrës, Bardh Spahia, i cili kandidon për një mandat të dytë në zgjedhjet e 14 majit, e ka vënë theksin sot tek arsimi, tek plani i tij për shkollat, kopshtet dhe çerdhet në këtë bashki.

“Arsimi mbetet një shtyllë e fortë e cila do të ketë mbështetjen maksimale të bashkisë së Shkodrës, – tha Spahia, pas takimit që zhvilloi me arsimtarët. –  Ky vit ishte një sfidë për sa i përket investimeve që kemi kryer në shkolla, kopshte e çerdhe, duke krijuar kushte bashkëkohore në këto institucione arsimore.

Pata kënaqësinë të zhvilloja një takim me edukator/e të kopshteve e çerdheve, ku folëm për këtë qasje të re, por edhe nevojat që kanë për të cilat do të punojmë në vazhdimësi që t’i përmirësojmë:

Eliminimi i ngrohjes me gaz dhe zëvëndësimi me kaldaja dhe sisteme bashkëkohore. Rritje e numrit të kopshteve që ofrojnë shërbimin e drekës. Investime për eficiencë energjitike të ndërtesave dhe vendosja e paneleve diellore per kopshtet. Edukatorë shtesë për fëmijët PAK dhe përjashtimi nga tarifat e frekuentimit të kopshtit për këto fëmijë.

Janë këto ndryshime që i kemi nisur dhe do t’i shtrijmë në të gjitha këto institucione. Fëmijët dhe stafet edukative meritojnë më shumë dhe e ardhmja iu përket atyre,” theksoi Spahia.

About Redaksia

Check Also

Lubonja shpërthen kundër Soros, reagimi…

Analisti Fatos Lubonja, i ftuar në emisionin Open, duke folur për Samitin për Rajonin të …

Leave a Reply