Kush është njeriu brenda në polici që vodhi të dhënat e sistemit TIMS

Nga Gent PROGNI

Kush eshte Ervin Muça ?

Ervin muca apo i njohur ndryshe Zhapiku eshte i akuzuar ne Itali per dhune ndaj te fejuares, per shperndarje kokaine, vjedhje te shume e te tjera… po si gjithmone te preferuarit per tu punesuar nga gjenerale te tille si Ermal Beqiri jane keta se i kane ne dore lehte dhe jua kryejne detyrat ne detaje.

Nderkohe qe lajmi riqarkullon kur kane interesa te caktuara shoku Ervin Muca i lexon me kujdes. Zbulohet hajduti, por nuk thone asgje per kompanite pas hajdutit 🤔 tjua rikujtoj dhe njehere statusin me dy pjese? Shihemi nga shtatori ne Spak, Horizon dhe Soft Solution per kete… mqs kta po ju falin e spo ju permendin!

Si te behesh miliarder si Ermal Beqiri

Ska nevoje as SPAK as Prokuroria e thjeshte me u lodh me bo nje hetim te nderlikuar. Me nje hesap te thjeshte mund te kalkulohen letrat e publikuara ne QKB nga Ermal Beqiri per Soft & Solution. Gjithe shqiptaret me ket rast mund te mesojne si behesh miliarder si Ermal Beqiri pa pas asnje talent po vetem nje “puntore” si Arjola Koromani dhe nje “pronare” si Mirlinda Karcanaj.

Soft & Solution e Ermal Beqirit eshte themeluar qe ne vitin 2011. Megjithese ka qene vete pronar “de facto” i firmes qe ne kohe te Baba Takut (mentorit te pare) me letra u be vetem ne 30.7.2021 atehere kur bemat iu trashen shume bashke me miliardat e firmes. U detyrua nga frika se mos ia merrnin “puntores” ti siguronte me emrin e vet. Ermal Beqiri sot eshte nje miliarder me leke ne letra dhe nje “bilioner” si i thone amerikanet ne te zeze me dollare.

Soft & Solution eshte themeluar fillimisht nga Vjollca Vasiari dhe Enida Puto (26.1.2011) me kapital 100 lek. Pak muaj me vone (3.10.2011) kuotat i kaluan Dritan Didit qe i bleu 1.000.000 lek. Pas disa muajsh (5.3.2012) kuotat i bleu “puntorja” Arjola Koromani me te njejten vlere po 1.000.000 lek. Po te krahasohen dy kontratat e transferimit te kuotave edhe pse duket sikur palet skane lidhje me njera-tjetren kontratat jane te dyja identike copy-paste te lidhura te e njejta notere Suzana Jashari. Kjo tregon se keto transaksione ne leter kane qene thjesht formale. Usta Ermali nga Gjirokastra kishte nje plan

Shikoni te dhenat e bilanceve:
Per vitin 2013- Totali i aktiveve 15.019.268 lek
Per vitin 2014- Totali i aktiveve 14.156.173 lek
Per vitin 2015- Totali i aktiveve 64.031.097 lek me nje shifer 106.589.776 lek te klasifikuara ne bilanc si “te ardhura nga aktiviteti i shfrytezimit”!!!
Per vitin 2016- Totali i aktiveve 288.363.981 lek me nje shifer 451.214.887 lek te klasifikuara ne bilanc si “te ardhura nga aktiviteti i shfrytezimit”!!!
Bilanci 2017- nuk e hap QKB
Per vitin 2018- Totali i aktiveve 454.256.740 lek ndersa si te ardhura nga aktiviteti deklarohet shuma 245.713.945 lek
Per vitin 2019- Totali i aktiveve 722.329.834 lek, me nje shifer 493.896.036 lek te klasifikuara ne bilanc si “te ardhura nga aktiviteti i shfrytezimit”!!!
Per vitin 2020- Totali i aktiveve 715.657.456 lek, me nje shifer prej 649.825.011 lek te klasifikuara ne bilanc si “te ardhura nga aktiviteti kryesor”!!!

Ne 29.7.2021 me nje kontrate te titulluar Shitje pasurie e luajtshme (kuota kapitali) “pronarja” Arjola Koromani ia shet 100% kuotat e firmes Ermal Beqirit me te njejten vlere prej 1.000.000 lek sikur ne diten qe shoqeria ishte themeluar 10 vjet para!!! Nderkohe qe aktivet e shoqerise sipas bilanceve tregojne per shifra marramendese aktivesh (7 milion $) dhe xhiroje qe veshtire ta besosh qe nje pronar te shese per dhjete milion lek te vjetra aksionet!!! Kete e beri “puntorja” Arjola Koromani per “pronarin” Ermal Beqiri. Po te lexohet me vemendje kjo kontrate prej 2 faqesh eshte e pandare neper nene. Kontrata esht lidhur tek noterja Majlinda Demollari nr. repertor 5918 nr. koleksion 1934. Ne titull dhe ne gjithe faqen e pare kontrata quhet si kontrate shitje ndersa palet quhen si ‘shites’ dhe ‘bleres’. Ne faqen e dyte kontrata quhet “kontrate dhurimi”!!!!! Kjo “ngaterrese” qe ngjan si lapsus po te shihet me vemendje nuk eshte fare lapsus se nje kontrate shitje sidomos e lidhur para noterit duhet te kete te percaktuar mire “çmimin” qe Ermal Beqiri ka paguar per te blere kuotat e nje shoqerie qe ne vitin financiar referon si vlere aktivesh shifren prej 715.657.456 lek pra rreth 7 milion euro!!! Kontrata e shitje-dhurimit duhet te tregonte si, ku dhe kur ia ka kaluar çmimin e shitjes Ermali – Arjoles. Plus qe nje kontrate shitje kuotash kapitali te nje shoqeri tregtare me 7 milion euro aktive para shitjes duhet te kalonte permes vleresimit te nje eksperti kontabel per te caktuar vleren reale te kuotave te shoqerise ne menyre qe noteri qe vulos shitjen ose dhurimin te orientoje palet per detyrimet qe duhet ti paguajn shtetit per kete transkasion ne varesi te vleres reale. Po kjo nuk ka ndodhur dhe kuptohet pse. Vetem 2 dite me vone po te shihet prap QKB tani miliarderi Ermal Beqiri qe eshte ortak i vetem i Soft & Solution e zmadhon kapitalin dhe e ben nga 1.000.000 lek ne 60.000.000 lek!!! Ket zmadhim eksperti i Ermalit e justfikon me “fitimet e pashperndara” qe Arjola ja shiti apo ja dhuroi Ermalit per 10 milione lek te vjetra. Pra Arjona Koromani pranoi te behet nga pronare miliardere e Soft & Solution ne nje administratore dhe punetore e thjesht e shoqerise.

Soft & Solution ne vitin 2021 ka total kapitali dhe aktive 795.824.916 lek afersisht 8 milion dollare ose euro. Kurse per vitin 2022 totali i aktiveve kap shifren e frikshme 1.018.732.946 lek ose konvertuar 10 milion dollare ose euro meqenese jane nje kurs te perafert. Ermal Beqiri me letra eshte miliarder!!! As bilancet e bankave nuk kane keto fitime ne letra.

Lindin shume pyetje per miliarderin nga Gjirokastra:
Çfare aktiviteti dhe kontratatsh ka lidh kjo shoqeri qe zhvillon kete xhiro dhe rrit ne menyre galopante nga viti ne vit aktivet e saj???

A eshte kontrolluar ndonjehere nga tatimet dhe DPPPP se ku i çon parate dhe si mundet qe ti shmanget detyrimeve qe ka ndaj shtetit Soft & Solution duke transferuar kuotat ne menyre fiktive nga Bosi te puntorja per vlera qesharake ne raport me te ardhurat reale qe deklaron???

Ka edhe me shume. Soft & Solution me nipt L11328009F ka marre edhe nje licence nga Banka e Shqiperise si institucion financiar i parase elektronike. Si e mori? Kush dhe si ja dha?
Rregullorja 59/2021 ”Per licencimin e institucioneve te pagesave dhe institucioneve te parase elektronike, si dhe per regjistrimin e ofruesve te sherbimeve te pagesave” u miratua nga Guvernatori Sejko i Bankes se Shqiperise ne 24 Dhjetor 2021. Direkt pas dy ditesh me 26.11.2021 pa u publikuar akoma vendimi ne fletoren zyrtare Soft & Solution me administratore Arjola Koromanin mori licencen si institucion financiar i parase elektronike!!! Vtem per dy dite Banka qendrore e njohu Arjolen e vlersoi aftesite e saj profesionale dhe jo vetem mori parate qe i duhen bankes rreth 450 milion si kapital fillestar por dhe nje her aq si kapital ne xhep se keshtu jepet licenca ne Shqiperi per dy dite nga 200milion dita . Perse e do Ermali licencen e pares elektronike???

Ket pergjigje mund ta jape puntorja e pareve Arjola Koromani qe ka qene gjithnje puntorja e Ermal Beqirit. Arjola Koromani eshte thembra e akilit qe nese kapet dhe behet “pentita” mund te tregoje se ku ka cuar dhe xhiruar ne te zeze e ne te bardha shiframe maramendese mbrenda dhe jasht Shqiprise. Follow Arjolen dhe money se do dalin bilionat ne dollar euro vet. Arjola Koromani mund te coje ne burg te gjate Mirlinda Karcanaj dhe shume burra me kollare te institucioneve publike ku ajo me metodat e saj i ka rekrutuar duke i blere me para dhe joshur me forma te tjera. Arjola di shume. Ajo eshte celsi.

Hapni niptin ne QKB te Soft & Solutiondhe shihni te gjitha sa thuhen me siper. Hapni dhe faqen e Bankes qendrore shifni licencen e parase elektronike te Soft & Solution.
Kaq hetim dhe dalin miliarda. Kush firme ne Shqiperi fiton ne kaq kohe 10 milion euro te thata???

About Redaksia

Check Also

Bufi i Rroskovecit e humbi “betejën” e parë në Gjykatën e Posaçme

Nga Luan BAÇI Bufi i Rroskovecit e humbi “betejën”e parë të saj në Gjykatën e …

Leave a Reply