Trump mund të zgjidhet në krye të Kongresit?

Fox News

Ish-presidenti Trump u tha gazetarëve të mërkurën se ishte i fokusuar të bënte “gjënë më të mirë” për Partinë Republikane kur u pyet nëse do të shërbente si kryetar i Dhomës sw Pwrfaqwsuesve.

Trump shtoi se ai ka bërë thirrje të shumta për marrjen e postit vakant, por sugjeroi se ai ishte më i fokusuar në fitoren e zgjedhjeve presidenciale. Ai tha gjithashtu se do të ndihmonte republikanët e Dhomës për të zgjedhur një zëvendësues për ish-kryetarin e Dhomës së Përfaqësuesve Kevin McCarthy, R-Kaliforni, i cili u rrëzua në një votim dramatik pasditen e së martës.

“Shumë njerëz më kanë telefonuar për folësin”, u tha Trump gazetarëve jashtë një sallë gjyqi të qytetit të Nju Jorkut, ku ai është në gjyq për një çështje mashtrimi civil të paraqitur nga prokurori i përgjithshëm i Nju Jorkut. “Gjithçka që mund të them është se ne do të bëjmë gjithçka që është më e mira për vendin dhe Partinë Republikane. Kemi disa njerëz të mrekullueshëm, të mrekullueshëm. Shumë njerëz më kanë pyetur për këtë.”

“Nëse mund t’i ndihmoj ata gjatë procesit, do ta bëja. Por ne kemi disa njerëz të mëdhenj në Partinë Republikane që do të bënin një punë të shkëlqyer si kryetar”, vazhdoi Trump. “Fokusi im i vetëm është të jem president dhe, sinqerisht, ta bëj Amerikën përsëri të madhe. Sepse ne po jetojmë në një vend në rënie. Ky është një vend që po dështon keq. Ne nuk jemi të respektuar në botë, normat e interesit kanë kapur majat, taksat kalojnë nëpër çati, inflacioni është i tmerrshëm.”

About Redaksia

Check Also

Sllovakia rrezikon luftën civile? Paralajmërimi i ministrit të Brendshëm pas atentatit ndaj kryeministrit

Ministri i Brendshëm i Sllovakisë Matus Sutaj Estok tha se vendi rrezikon luftë civile, për …

Leave a Reply