Borat, llogarit fundin!

Nga Erion DASHO

Diktatorët kanë një tendencë pothuajse universale që i bashkon. Me kalimin e kohës ata bëhen gjithmonë e më obsesivë, për rrjedhojë gjithmonë e më represivë derisa arrijnë pikën pa kthim kur përpiqen të kontrollojnë gjithçka.

Këtu nis rënia!

Ndërsa populli sipas një ligji paradoksal, bëhet gjithmonë e më i bindur dhe opozitat duken të pashpresa, rrëzimi nis nga një shkëndijë e vogël, shpesh e injoruar dhe e pavlerësuar.

Në këtë stad ndodhet sot Borati dhe rilindja. Shkëndija mund të vijë nga shtypja deri në ekstrem e opozitës, mund të vijë nga ish-bashkëhajdutët e kthyer në renegatë si Tigri, mund të vijë nga miqtë e përtejoqeanit, mund të vijë nga Europa, ose mund të vijë nga të gjithë këto bashkë.

Për mendimin tim, 2024-a ka dhënë shenjat se fundi i Boratit është i afërt dhe ky i fundit duhet t’i bëjë mirë llogaritë; shekulli XXI është brutal me diktatorët e rrëzuar…

About Redaksia

Check Also

Që të mos jemi hipokrit me veten, debitor me historinë dhe hileqar me Zotin

  Alfons Grishaj Largimi në jetën tjetër të personaliteteve politike, shkencore, letrare artistike etj shoqërohet …