Si hyri gjyqtarja me tre mbiemra në Itali kur i ndalohej hyrja në “Shengen”?

Nga Basir Çollaku

Zbulohen fshehje të tjera paligjshmërie të padeklaruara të Irena Maneku, Gjoka, Shpata. Këtë herë jo me Greqinë ku ka dy raste, por me Italinë. Kjo një sugjerim dhe për SPAK dhe Prokurorinë e Përgjithshme që ti drejtohen përveç Greqisë edhe Italisë, me letërporosi.

Në bazë të vendimit grek në vitin 2002, ajo është penalizuar me 10 vjet me ndalim hyrje në Greqi dhe hapsirën Shengen. Çka do të thotë se deri në vitin 2012 e ka pasur të ndaluar të hynte në të gjitha vendet e Shengen, në bazë të skedimit në SIS( sistemi i informacionit shengen)

Zonja Maneku Gjoka në shtator të vitit 2004 ka lindur djalin e saj në Milano. Ky fakt pasqyrohet në regjistrin e gjendjes civile. Kohë në të cilën ka pasur ndalim hyrje në vendet Shengen, ku bën pjesë Italia si një nga vendet e para të kësaj hapësire.

Duke pasur parasysh se Greqia ka përfshirë në sistem të tre nbiemrat Maneku, Shpata, Gjoka. Mbetet mister se si ka mundur të futet në Itali nën këtë regjim ligjor ndalimi.

About Krye Redaktor

Check Also

Argita Malltezi: Pas rikthimit të vulës, demokratët po rikthehen në PD

Argita Malltezi ka komentuar vendimin e Gjykatës së Apelit e cila riktheu vulën dhe logon …