Nuk ka lidhje me luftën, “tallonin” kanë standard!

Nga Gent STRAZIMIRI

– 41.5% e shqiptarëve zyrtarisht jetojnë me më pak se 5.5 dollarë në ditë!

– Nëse i shton edhe 30 % që e arrijnë nivelin 5.5 dollarë në ditë apo pak më sipër, bëjnë jo më pak se 71% e shqiptarëve!

Kjo është situata e xhepit të shqiptarëve përpara se “të fillonte lufta në Ukrainë”…

Dje ministrja konfirmoi se për këtë qeveri, nëse jeton me 5.5 dollarë në ditë, nuk quhesh i varfër…

Ky nuk është halli por është standardi i kësaj qeveri “socialiste”…

Nuk është për shkak të luftës e as për shkak të tregjeve botërore të naftës, drithrave apo energjisë… kështu ka qenë …

Shpikjet e tipit “çajmë rrethimin e egër…”, “çajmë bllokadën”, “solidarizohemi me popullin e Vitenamit”, nuk kanë lidhje me Ukrainën e as me luftën…

Thjesht qeveria mendon se me 5.5 – 6 dollarë në ditë jetoni pa varfëri… mjaft e keni…

Më “sociale”, “euro-atlantike”, “integruese” se kaq nuk mund të jetë një qeveri sovjetikësh… brezi i tretë!

KAQ!

About Redaksia

Check Also

Kur ndahen dy epoka!

Nga Fjoralba DIZDARI Kur ndahen dy epoka! Mijëra njerëz të kryqytetit, por dhe të rretheve …

Leave a Reply