Boçi: Vendimet e PD i merr grupi, të tjerat janë pa vlerë

Deputeti i PD, Luçiano Boçi shprehet se kryeministri Edi Rama do të tentojë të kapë edhe institucionin e fundit pa rënë në duart e tij, Presidencën.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Boçi shkruan se, Rama nuk do të ketë mbështetjen e opozitës.

Vendimet e PD, thotë Boçi, do të jenë kolegjiale dhe askush nuk ka të drejtë të përcaktojë individualisht mënyrat dhe rrugët e reagimit të Partisë Demokratike.

Deklarata
Çështja e zgjedhjes së Presidentit është një çështje thelbësore e shtetit dhe e marrëdhënieve politike midis mazhorancës e opozitës.

Rama mund ta zgjedhë e ta uzurpojë me votat e tij institucionin e fundit të pa rënë në duart e tij, por ai s’mund të ketë mbështetjen e opozitës as dhe t’i shmanget kundërshtisë politike në opinion nga opozita, nëpërmjet gjoja “axhendave parlamentare”.

Askush nuk ka të drejtë të parapërcaktojë individualisht, pavarësisht pozicionit, mënyrat dhe rrugët e reagimit të Partisë Demokratike.

Çdo vendimarrje duhet të jetë kolegjiale.

Së pari ajo i nështrohet diskutimit në Kryesinë e Grupit parlamentar.

Çdo qëndrim apo deklaratë jashtë kësaj vendimmarrje, është krejtësisht individuale dhe si e tillë e pa vlerë.

About Redaksia

Check Also

Bufi i Rroskovecit e humbi “betejën” e parë në Gjykatën e Posaçme

Nga Luan BAÇI Bufi i Rroskovecit e humbi “betejën”e parë të saj në Gjykatën e …

Leave a Reply