Ceka: Qeveria nuk ka transparencë për Butrintin! Butrinti është qytet epiriot, jo grek!

Arkeologu i njohur, Neritan Ceka komentoi në edicionin e pasdites me Armela Ferkon në Syri Tv koncesionin prej 5 mld dollarësh për menaxhimin e Parkut Kombëtar të Butrintit.

Arekologu deklaroi se, nuk ka transparencë për këtë projekt ndërsa shtoi se ministria ka dorëzuar ‘armët’ për Butrintin. Sipas Cekës, qeveria ka larguar nga projekti specialistët vendas dhe ka marrë të huaj.

“Ministria ka dorëzuar ‘armët’ për Butrintin. Kërkoj që në vend të debatit të ketë një unitet të dy partive kryesore për të evindetuar faktorin shqiptar në dy drejtime, që të jetë jo parku i një pasurie greko-romake, nuk kemi grekë atje, Butrinti është qytet epiriot, dhe jo grek.

Në bordet, të dy operdet, operativ dhe kryesor të ketë një zotërim të specialistëve shqiptarë. Ministria e Kulturës të heqë dorë nga parulla që s’ka specialistë. S’ka politikanë, por ka specialistë në institutin e arkeologjisë”, deklaroi Ceka.

Ndër të tjera arkeologu Neritan Ceka theksoi se, specialistët shqiptarë duhet të jenë në borde dhe të ndahet menaxhimi me politikën në Ministrinë e Kulturës. “Kemi 100 burokratë”, tha Ceka.

About Redaksia

Check Also

Skandali/Veliaj inspekton rrugën 4 milionë euro të drejtorëve të burgosur

Gazetari Hoxha zbuloi se Veliaj tashmë ruhet nga Garda e Republikës, pasi ndihet i rrezikuar. …

Leave a Reply