Konfirmohet skandali i denoncuar nga Berisha! Magjistratura shpall fituesit, të gjithë të PS

Konfirmohet skandali i denoncuar disa ditë më parë nga lideri historik i demokratëve, Sali Berisha.

Sipas denoncimit të publikuar nga Berisha, Shkolla e Magjistraturës në vend po kthehet në një fole të Partisë Socialiste. Fituesit që po pranohen në këtë shkollë janë në shumicë nga administrata publike, e njohur si një strofull e militantëve socialistë.

Ky skandal është konfirmuar tani që është publikuar edhe zyrtarisht lista e fituesve. Shumica e tyre vijnë nga administrata.

Në 5 maj, Shkolla e Magjistraturës shpalli 81 fituesit e vitit 2022-2023, të cilët do jenë magjistratët, gjyqtarët dhe prokurorët e ardhshëm të sistemit të drejtësisë. Edhe këtë vit asnjë zhgënjim. Gjysma e prurjeve dhe “karrierave” të fituesve vijnë nga shteti dhe administrata. Dy drejtoresha të Shkollës së Magjistraturës janë ndër fitueset kryesore, fakt që mbush me pikëpyetje procesin “transparent” që u zhvillua në dy faza. Hapja e zarfeve me emrat fitues u bë në sytë publik të rrjetit social Facebook.

Korrigjuesi kryesor i provimit ishte ish-gjyqtari i Apelit Administrativ Amarildo Laçi, i larguar me “dëshirë” nga procesi i vetingut, për të nxjerrë gjyqtarët e ardhshëm që do zëvendësojnë atë vetë në sallat bosh të gjykatave.

Përveç “fëmijëve” të administratës, fëmijë të tjerë pedagogësh magjistrature, avokatësh të njohur, ish-gjyqtarësh apo ish-prokurorësh mbushën radhët e fituesve këtë vit.

 1.    Laura Mehmetllari- Shkolla e Magjistraturës
  2.     Pandorela Kaçori- Shkolla e Magjistraturës
  3.     Alba Meta- Ministria e Drejtësisë
  4.     Arta Gjoni- Ministria e Drejtësisë
  5.     Bora Shaholli- Ministria e Drejësisë
  6.     Ketjona Kaçupi- Ministria e Drejtësisë
  7.     Klobeta Zylyfi- Ministria e Drejtësisë
  8.     Malbora Dinaj- Ministria e Drejtësisë
  9.     Renata Kocaqi- Ministria e Drejtësisë
  10.  Majlinda Myftaraj- Ministria e Brendshme
  11.  Emiljano Hajna- Ministria e Brendshme
  12.  Blerina Karaj- Ministria e Brendshme
  13.  Migena Kurti- Ministria e Brendshme
  14.  Ismet Dervishi- Ministria e Bujqësisë
  15.  Jona Biba- Ministria e Mjedisit
  16.  Enkelana Shala- Ministria e Mjedisit
  17.  Donald Kota- Ministria e Energjisë
  18.  Elisa Çela- Ministria e Financave
  19.  Denis Frroku- Bashkia Lezhë
  20.  Arnaldo Biçoku- Bashkia Elbasan
  21.  Eva Selami Zeneli- Prefektura Elbasan
  22.  Iva Hoxha- Bashkia Krujë
  23.  Jola Sado- Bashkia Tiranë
  24.  Gerando Skreli- DAP
  25.  Lorela Kodra- DAP
  26.  Embro Ahmetaj- Avokatura e Shtetit
  27.  Ferdi Grapshi- Avokatura Shtetit
  28.  Aurora Vorfi- Drejtoria e Tatimeve
  29.  Elarinda Xhindi- Drejtoria e Tatimeve
  30.  Lixhers Mali- Drejtoria e Tatimeve
  31.  Kushtrim Elezaj- Drejtoria e Doganave
  32.  Bruno Hoxha- ASHK
  33.  Miklevana Qema- ATP
  34.  Denada Xhera- AMF
  35.  Enea Sheqi- ISHMT
  36.  Ilda Shebegu- DPSHTRR
  37.  Klaudio Gica- AKU
  38.  Masila Lulaj- Instituti i Statistikës
  39.  Oltion Vathaj- Agjencia Kombëtare Diaspora
  40.  Romena Ali Qamo- QKB
  41.  Skerdi Sinanaj- DPPPP

About Redaksia

Check Also

Skandali/Avdylajt, Doçi dhe 4 zyrtarë policie u gjetën në shtëpi dhe u lanë të largoheshin

Kryetari i PD, Sali Berisha denoncon skandalin me ooeracionin e SPAK dhe policisë. Lexoni mesazhin …

Leave a Reply