(FILES) In this file photo taken on December 11, 2019 US Secretary of State Mike Pompeo holds a press conference at the State Department in Washington, DC. - Top US diplomat Mike Pompeo will travel to Ukraine, the country at the heart of the ongoing impeachment process against President Donald Trump, during a diplomatic tour in January, the State Department said on December 30, 2019. (Photo by SAUL LOEB / AFP) (Photo by SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

Pompeo në Tiranë për një marrëveshje biznesi për gazin

Qeveria i ka kthyer sytë nga gazi pas luftës në Ukrainë. Ish-sekretari amerikan i shtetit Mike Pompeo ndodhet në Tiranë prej ditës së djeshme.

Sot ai ishte i pranishëm në firmosen e memorandumit të bashkëpunimit mes Linden grup dhe Albgazit për procesin e gazifikimit. Ministrja Balluku tha se projekti i Vlorës për gazin do të kthehet në pikë kyçe, jo vetëm për vendin por edhe rajonal.

“Me Sekretarin e Shtetit, Mike Pompeo, në një tjetër hap të rëndësishëm drejt përmbushjes së vizionit #Shqipëria2030 eksportuese neto e energjisë.

Furnizimi me gaz përmes Terminalit të Ri, që do të ngrihet në Vlorë, tanimë po zgjon interesa të shumanshme. Fakti që Pompeo e mbështet këtë nismë dhe që ky do të jetë bashkëpunim serioz.

Linden grup është këtu për të bashkëpunuar me ne dhe për të firmosur memorandumin për ta zhvilluar këtë projekt edhe më tej.

Fakti që Pompeo e mbështet këtë nisëm dhe është këtu për të dëshmuar se ky do të jetë bashkëpunim serioz dhe mund të kthehet në real.

Zhvillimet e fundit e kanë vendosur Shqipërinë në një pozicion edhe më të fortë” tha ajo.

Ish-sekretari Pompeo, krahu i djathtë i Donald Trump në kohën e presidencës së tij ishte i pranishëm bashkë me kryeministrin Edi Rama në momentin e firmosjes së marrëveshjes.

About Redaksia2

Check Also

Bufi i Roskovecit blen fuoristradë luksoze me paratë e taksapaguesve

Në çdo fundvit njësitë e qeverisjes vendore mbledhin këshillin bashkiak për të miratuar buxhetin e …

Leave a Reply