Sri Lanka dhe laskarët e rilindjes sonë…

Nga Ylli MANJANI

Nuk e di ç’këshilla kanë dhënë në Sri Lanka këta laskarët e rilindjes sonë, por në Shqipëri kanë rilindur Suden.

Piramidë e pastër!

Borxhi publik i lartë. Fuqia punëtore në emigrim. Shpenzimet publike tejet të larta. Korrupsioni gjithnjë e më i lartë. Taksat ekstremisht të larta. Çmimet lart e më lart.

Rrogat e ulëta. Puna është gjithnjë e më e vështirë. Të ardhurat nga puna nuk mjaftojnë. Siguria, arsimi, shëndeti gjithnjë e më të pasigurta.

Paratë e informalitetit janë i vetmi burim që mbajnë në këmbë Sude-shtetin. Bëjn kulla e pastrojnë pare.

Ja do bëjnë edhe amnistinë, dmth në e hëngërt njeri të depozitojë para në bankat e Sude-Shtetit, do paguajnë edhe këstin e nji viti të borxhit, po pastaj?!

Si Sri Lanka do mbarojë se ska llogjikë…

About Redaksia

Check Also

Idiotët e dobishëm të copëzimit tonë!

Nga Kim MEHMETI Trajneri i kombëtares sonë është duke zbatuar një strategji shumë të thjeshtë: …

Leave a Reply