Riparimi i rrugës Fier-Vlorë, Bozdo: 2 milionë euro më shumë i vidhen shqiptarëve!

· Riparimi i rrugës Fier-Vlorë me vlerën më të lartë, Bozdo: 2 milionë euro më shumë i vidhen shqiptarëve ndërkohë borxhi po shkon 100%

DEKLARATË E PARTISË DEMOKRATIKE, ANËTARI I KRYESISË SË PD, ENO BOZDO

Për riprarimin e rrugës së vjetër Fier-Vlorë, ARRSH nuk kursehet.

Sikur t’i kishte para të lëna trashëgim nga babai, Evis Berberi ia ka dhënë tenderin e rehabilitimit të rrugës, jo ofertës më të mirë prej 4. 5 milion euro, por të katërtës prej 6.5 milion.

Dy milionë më shumë, në euro që nuk vijnë nga xhepi i tij, as i Ramës, por i taksapaguesve shqiptarë.

Me dyshimin e fortë se nëse nuk dalin, një pjesë e tyre futen në xhepa zyrtarësh të korruptuar.

Autoriteti i Rrugëve mund të hynte në librin “Guinness” me vendimet anti-ligjore, të papërgjegjshme dhe të kushtueshme.

Partia Demokratike denoncon një akt të tillë, i cili nuk është i paprecedent për këtë qeveri, por nuk ka precedent në vende normale, ku qeverisja është transparente dhe llogaridhënëse.

Tre pyetje që do bënte çdo qytetar, dhe ne i përsërisim në emër të tyre, janë:

• Pse kalohet te e katërta në listën e ofertave dhe shmangen tri të parat?

• Pse zgjidhet një ofertë që kushton 2 milion euro më shumë se konkurueset?

• Pse nuk ka transparencë të vendimmarrjes?

Partia Demokratike kërkon vëmendje qytetare dhe të organeve të drejtësisë, për shpenzime të tilla abuzive, dhe rrjedhimisht, korruptive.

Alarmi bëhet edhe më i fortë, po të kujtosh borxhin publik të vendit, që po kap 100% – shin.

Partia Demokratike falenderon median që investigon dhe publikon akte korruptive të tilla, dhe i bën thirrje organeve të drejtësisë të dëshmojnë se janë në krye të punëve, dhe pushtet i pavarur, jo një degë e thyer e qeverisë.

About Redaksia

Check Also

Kryetari i Shoqatës Shqiptaro-Italiane: Rama mund të mashtrojë në Greqi, por me ne s’i ecën!

Kryetari i Shoqatës Shqiptaro-Italiane Abruzzo, Luan Hallulli ka komentuar takimin që kryeministri Edi Rama zhvilloi …

Leave a Reply