Avokati: Harta e re mbyll gjykatën në Pogradec, po rriten kostot e qytetarëve

Endri Çela-Avokat, Pogradec

Kohët e fundit kanë ndodhur shumë ndryshime që e kanë përkeqësuar sistemin e drejtësisë.

Doja të ndalesha te harta e re gjyqësore, që lë vetëm një gjykatë Apeli dhe mbyll shumë gjykata rrethesh.

Kjo reformë do të rrisë me 3-4 fish kostot e qytetarëve të cilët duan të ndjekin proceset e tyre gjyqësore. E dyta është se do të rrisë kohën e dhënies së vendimeve.

Nëse do të kemi vetëm një Gjykatë Apeli, është e pamundur që të përballojë fluksin e krejt vendit.

About Redaksia

Check Also

Zëri i Amerikës: Rritja e çmimeve ka vënë në vështirësi një pjesë të gjerë të shoqërisë

Në Shqipëri rritja e çmimeve, që prej muajit shkurt kur nisi agresioni rus në Ukrainë, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.