Berisha: Pushteti është i përqendruar në një dorë më shumë se pas shkurtit të vitit 1991

Ju trajtuat jo vetëm problemet më të mëdha që përballet jo vetëm Pogradeci, por krejt Shqipëria.

Në 8 vite, shoqëria, kombi dhe vendi është në një rrokullisje në disa aspekte të paprecedentë.

Sot jetojmë në monizëm të plotë. Nuk kemi kampe përqendrimi dhe burgje, por sot pushteti është i përqendruar në 1 dorë më shumë se pas shkurtit të vitit 1991.

Studiuesit kanë nxjerrë se Rama sot ka 10% pushtet me shumë se Ramiz Alia.
Ramiz Aliaj ishte një diktator, kishte predikuar idelogjinë më terroriste të kohës, atë staliniste. Ai e dinte që kishte kryer krime të rënda, por megjithatë ai nuk bëri një akt, që bëri Rama.

Ai nuk tentoi të blejë opozitën. Nuk e donte opozitën.

Edi Rama në mënyrë makabre arriti në një mënyrë që të dëmtojnë në mënyrë të tmerrshme opozitën dhe opozitarizmin.

Personalisht e kam pyetur veten: Çfarë po ndodh me ne? Cili është shkaku më themelor i këtij largimi masiv të shqiptarëve nga Shqipëria. I kësaj shpërbërje. Cili është shkaku që sot pasuritë publike të këtij vendi, janë shndërruar në mallkim kombëtar, njëlloj si dikur në vendet koloniale.

Angola, është vendi më i pasur në botë në çdo gjë, diamante, naftë e çdo gjë.

Ne, Angola dhe Uganda në vitin 1992, ishim në 3 vendet më të varfra në botë.

Ne kishim pasur një diktakturë, ndërsa ata kishin qenë një koloni.

Sot pasuria jonë kombëtare është një mallkim në çdo lloj aspekti. Në të gjitha fushat. Ishte një fitore e jona, kur ne në vitin 2013, u bëmë eksportues qumështi.

Por çfarë ka ndodhur tani? Një therje masive e lopëve të rracës. Pse? Sepse politika ka rritur çmimin dengut të barit, aq sa nuk e nxjerr me qumësht ai blegtori. Janë therur, 670 mijë krerë, 130 mijë lopë dhe të tjerat të imta e me radhë. Sot ne jemi importues të qumështit pluhur.

Sot ke në zonën e ullirit me qindra e mijëra ton vaj të pashitur. Pasuria u është kthyer në mallkim.

About Redaksia

Check Also

Begaj dhe Balla sajojnë vizita shtetërore në Gjermani, dy bileta për Hamburg

Golat e kombëtares këtë europian në Gjermani janë nga ato ngjarje që kur të kujtohen …

Leave a Reply