Gerti Bogdani: Tirana është shumë e shtrenjtë, ndonëse ka cilësi të dobët të jetesës

Nuk është folur asnjëherë për Tiranën, realisht. Nuk janë ballafaquar asnjëherë idetë realisht. Tirana është shtëpia e të gjithëve.

Tirana sot është mes një trashëgimie, një qytet që ka trashëguar, por sot është i shkatërruar. Nuk është ende përtej pikës së moskthimit, por duhet të ndalohet të mos shkohet më tej.

Tirana jo vetëm ka një cilësi të dobët të jetesës, por ka një cilësi të shtrenjtë të jetesës. Mjafton ta krahasojmë veten me Shkupin dhe Prishtinën. Sot jemi 40% më të shtrenjtë se në Prishtinë. Sot në Tiranë ka vetëm 1 metër katror gjelbërim për banor.

Qytetet e Europës kanë të paktën 40 metra katrorë gjelbërim, për banor. Tiranës ka ende hapësira për të ju shtuar hapësira publike. Tirana ka humbur 500 mijë metra katrorë hapësira publike.

About Redaksia

Check Also

Rama udhëron arrestimin e zyrtares së lartë për të sfumuar skandalin e lirimit të Tahirit

Sekretarja e Përgjithshme e Ministrisë së Shëndetësisë, Joana Duro është arrestuar ditën e sotme. Burime bëjnë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *