Kur do të bëhemi seriozë?!

Nga Redin HAFIZI

Dikush po me thoshte nje dite se globalizmi eshte i pashmangshem pasi sot kemi teknologji qe na drejton dhe komunikojme per pazare dhe komunikim. Wow! Pra duhet te bejme fajtore shpikjet dhe teknologjine qe qytetaret e kombeve te vogla grabiten?! Perse shume vende ne Afrike jane te varfer edhe pse kane dhurata te cmuara nga Zoti, natyra apo cdo gje tjeter qe nuk varet nga truri i njeriut?! Perse te mos ishte ndryshe qe shpikjet dhe teknologjia te ishin prone e qytetareve dhe te ndihmonin qe ata te kontrollonin qeverrite apo te uleshin kostot e jetes se tyre?! A nuk linden qeverrite nga bashkimi i qytetareve apo ishin qeverrite qe bashkuan qytetaret?! A nuk lindi ideja e taksimit si vullnet qytetar dhe a nuk duan qeverrite ta paraqesin si detyrim qe kane qytetaret ndaj shtetit?! A nuk lindem te gjithe te barabarte nen Zot dhe te tille a nuk duam te jetojme?! Edhe shpikjet apo teknologjia per besimtaret jane serish vullnet i Zotit, nderkohe per ateistet dhe laiket jane zhvillim i thjeshte i shkences. Megjithate si ekziston shkenca?! Si zhvillohet gjithcka kur per ateistet dhe laiket jemi pleh, por per besimtaret ka nje Zot qe na ka dhene mundesine qe te shkojme atje tej?!

Ne dialektike kemi teorine e njohjes qe vjen nga eksperimenti social.

Cdo gje eshte relative ne kete bote dhe ka nje force qe e absolutizon kete relativitet dhe prandaj ka nje ligj qe permes eksperimenteve ka vertetuar se absolute eshte vetem se cdo gje eshte relative. Pra seicili nga ne sheh tjetrin dhe e shohim se ekzistojme. Edhe vendet e kombet shohin njeri tjetrin dhe deklarojme se te gjithe ekzistojme. Deri ketu eshte reciproke pasi vendoset edhe nga subjektiviteti e per kete bota eshte konflikt.

Megjithate kush vendos se te gjithe ne ekzistojme?! Kush vendos se te gjithe ne jemi te afte te bashkejetojme?! Kush vendos se ne jemi te afte te bejme edhe shkence?!

Dikush thote qeverria boterore, pra globalistet. Kush i beson keta se nuk do te perserisin ate qe ne shohim cdo dite?! Ne shume vende ne shohim se ka qeverri te korruptuara, diktatura dhe kukulla.

Ne i shohim dhe kemi lirine te levizim diku tjeter, ku patjeter ka liri per sa i perket perceptimit relativ njerezor. Nderkohe nese do te pranojme qe ndergjegja boterore te behej nje politikan apo biznesmen atehere do te refuzonim ndergjegjen universale qe kontrollon se te gjithe ekzistojme te lire dhe ne lidhje te ndryshme me njeri tjetrin. Kjo eshte pse shkenca sjell me te miren per qytetaret. Per besimtaret eshte Zoti, per laiket eshte ndergjegja universale, por jane ateistet qe kerkojne te behen Zot dhe ndergjegje universale. Kur do te behemi serioze dhe te behemi bashke kunder ateisteve komuniste qe kerkojne te vjedhin gjithcka qe vjen si vullnet per qytetaret?!

About Redaksia

Check Also

Guxim për të fituar

Nga Oerd BYLYKBASHI Më 11 dhjetor 2021, në Kuvendin madhështor të Partisë Demokratike sanksionuam për …

Leave a Reply

Your email address will not be published.