Putin: Nuk po bëj bllof për armët bërthamore

Vladimir Putin mbajti një fjalim kombëtar të paralajmëruar në të cilin njoftoi mobilizimin e pjesshëm të forcave në Rusi.

Ai tha se ushtria po përballej me “operacionet ushtarake të Perëndimit të bashkuar në një front prej më shumë se 1000 km në Ukrainë”. Ata që janë në rezervën ushtarake do të thirren, shtoi ai.

Putin tha gjithashtu se Rusia do të japë mbështetjen e saj të plotë për referendumet e shpallura për këtë fundjavë në Luhansk, Donetsk, Kherson dhe Zaporozhye për t’u bashkuar me Federatën Ruse. Ai akuzoi Perëndimin për fillimin e luftës kundër Rusisë në Ukrainë në vitin 2014.

“Perëndimi i ka kaluar të gjithë kufijtë në politikën e tij agresive anti-ruse”, tha presidenti rus. Ai akuzoi Perëndimin për planifikimin e shkatërrimit të Rusisë dhe përdorimin e shantazhit bërthamor.

Putin tha se do të përdorë “të gjitha mjetet në dispozicion të tij” dhe se ata që përpiqen të përdorin shantazh bërthamor kundër Rusisë do të zbulojnë se tryezat mund të kthehen kundër tyre. Ai ka tha konkretisht: “Nuk po bëj bllof”.

Putin shtoi se ai mbështet “mobilizimin e pjesshëm”, duke theksuar se është një mobilizim i pjesshëm. Për shërbim ushtarak do të thirren vetëm ata që janë aktualisht në rezervë. Është nënshkruar edhe dekreti për mobilizim të pjesshëm.

Putin tha se ata kanë nevojë për vullnetarë për të luftuar përkrah ushtrisë profesioniste ruse, me përfitime të tilla si paga dhe garanci sociale.

Putin foli për referendumet, duke thënë se Rusia do të bëjë gjithçka që mundet për të siguruar kushte të sigurta për referendume në mënyrë që njerëzit të shprehin vullnetin e tyre.

Putin pretendoi se ushtria ukrainase ishte trajnuar nga NATO dhe se ajo në fakt komandohej nga komandantë të huaj. Ai tha se politika e terrorit dhe frikësimit kundër Rusisë është intensifikuar.

Putin tha se Kievi po mban peng njerëz në Donbas. Ai i përshkroi njerëzit që luftonin përkrah ushtrisë ruse si “patriotë të vërtetë”.

Putin tha se një operacion parandalues ​​ushtarak ishte opsioni i vetëm i mundshëm, sepse Perëndimi hodhi poshtë një zgjidhje paqësore të “problemit të Donbasit” dhe pretendoi të drejtën për të përdorur armë bërthamore.

About Redaksia

Check Also

Ukraina dhe Rusia bëjnë këmbimin më të madh të të burgosurve

Ukraina ka bërë të ditur se në kuadër të këmbimit të të burgosurve ka rikthyer …

Leave a Reply

Your email address will not be published.