Qeveria do që të legalizojë lekun e pisët. Studentët tanë paguajnë më shume se…

Një pedagog në Universitetin e Tiranës ka dalë me paterica në protest. Ai tha se, Qeveria do që të legalizojë lekun e pisët. “Si mund të pranojmë ne që studentët tanë të paguajnë më shume se sa sudentët në vendet e tjera. Studentët tanë pagojnë nga 300 mijë lekë në 750 mijë lekë. Shumë student6ë vijnë në fakultete e më pas detyrohen ta lënë e të gjejnë punë. Si mund që universitetet të gjenerojnë të ardhurat, kur politikat fiskale bëhen për oligarkët. Qeveria do që të legalizojë lekun e pisët. Si mund të gjenerojë Universiteti të ardhurat”, tha pedagogu.

“Arsimi që duhet të përfaqësojë shqiptarët është një invesitm strategjik. Por qeveria nuk e shikon fitimprurës ta quaj arsimin investim strategjik. Qeveria e ka fokusin të kap ekonominë të mbajë oligarkët. E keni parë çfarë po ndodh me karburantët, në botë ulën në Shqipëri bordet i rrisin. Të dashur kolegë duhet që të vazhdojmë protestat. Kjo është një anë e medaljes, e dyta është të përfshijmë dhe studentët. Si mund të pranojmë ne që studentët tanë të paguajnë më shume se sa sudentët në vendet e tjera. Studentët tanë pagojnë nga 300 mijë lekë në 750 mijë lekë. Shumë studentë vijnë në fakultete e më pas detyrohen ta lënë e të gjejnë punë. Si mund që universitetet të gjenerojnë të ardhurat, kur politikat fiskale bëhen për oligarkët. Qeveria do që të legalizojë lekun e pisët. Si mund të gjenerojë Universiteti të ardhurat, kur oligarkët e qeveria vendosur politikat fiskale. Kjo betejë duhet që të vazhdojë. Vendi po boshatiset e njerëzit po largohen”, tha ai.

About Redaksia

Check Also

Zbulohet ortakëria e Olsi Ramës me Amant Josifin në kërkim ndërkombëtar për 2.2 miliardë euro mashtrim

Mandati i arrestit ndërkombëtar për Amant Josifin erdhi pas disa shkrimeve investigative në mediat e …

Leave a Reply

Your email address will not be published.