Ndryshimet në ligjin e dosjeve, prelud i një marëveshje farsë në kurriz të demokracisë

Nga Tritan SHEHU

Ndryshimet ne ligjin e dosjeve, prelud i nje mareveshje farse ne kurriz te demokracise, midis PS dhe disa “opozitareve”.

Ndryshimet e djeshme realisht i japin “te drejten” autoritetit, pra qeverise te publikoje ato dosje, qe desheron a i intereson t’i perdori si mjete presioni a dicka tjeter te tille.

I krijojne mundesine “skiftereve” te qeverisjes te “qepin e shqepin” dosjet…sic ka kohe qe e bejne.

Nuk ka as hapje te plote te dosjeve, sic i bijen trupetave disa.

As dhe te drejte te cdo qytetari per tu njohur me dosjet e tij personale.

Nuk ka asnje element te “lustracionit” te domosdoshem ligjor.

Ka vetem pazare per dosjet.

Nuk ka asnje fitore politike “opozitare”, por ka vetem nje “flamur te reckosur” per ndonje, te dhene nga maxhoranca, per t’i shpetuar “fytyren”.

Ne shkembim te lenies se te gjithe kompetencave mbi dosjet, qeverisjes.

Me klauzolat, qe jane vendosur, i takon ne fakt vetem autoritetit te vendose per dosjet, qe do te hapen.

Pra ndryshimet jane vetem nje “dorezim” i plote para maxhorances, ne shkembim te …..

Nje “arme” me shume presioni e deformimi per maxhorancen ne luften e saj te pa principte politike.

Te jeni te bindur se kjo mareveshje nuk perfundon me kaq.

Ajo eshte nje prelud i te tjera pazareve, si avokati i popullit, vetingu etj.

Te gjitha keto skutave dhe pa asnje principialitet.

Jam i bindur se vetem pak nga koleget, qe votuan mbreme, jane koshient per permbajtjen e saj.

  1. Nqs dikush gjen nje dosje per Tritan Shehun eshte i autorizuar ta publikoje.

About Redaksia

Check Also

Kalaja depoziton në SPAK kallëzim ndaj Veliajt, Ramës, Lindita Ramës e Artan Lames

Sot me emrin tim personal, unë Adriana Kalaja, depozitova në SPAK 2 kallëzime: 1. Kundra …

Leave a Reply

Your email address will not be published.