Gjykata e Apelit dënon me 3 vite burg ish-Kryebashkiakun e Lezhës

Tjetersimi i pronave ne zonen e ranes se hedhur ne Shengjin se hedhur ne Shengjin, gjykata e apelit ne shkoder jep vendimet per ish-zyrtaret e lezhes dhe perfituesit e tokes.

Ish-kryebashkiaku i lezhes fran frrokaj dhe ish-kryetari i qarkut gjok ndoka denohen nga apeli me nga 3 vite burg, ndërsa gjykata gjeti fajtorë edhe 15 zyrtarë e qytetarë të përfshirë në tjetërsimin e 234 mijë metrave tokë në bregdenin e Ranës së Hedhun në Shëngjin.

Hetimet për tjetërsimin e pronave në zonen e Ranës së Hedhun në Shëngjin kanë nisur në vitin 2017-të, kur në prokurori u denoncua tjetërsimi i i 234 mijë e 548 metër katrore tokë shtetërore ranishte.

Fillimisht në këtë ccështje sëbashku me kryebashkiakun u arrestuan edhe 22 persona të tjerë, por në gjykatën e shkalles se pare lezhe dosja u dërgua për 18 persona, nga të cilët vetëm një u shpall i pafajshëm.

About Redaksia

Check Also

Pollo: Ngatërresa “Ballkan Hapu” lipset të kundërshtohet më fort nga politikanët maqedonas e serbë!

Ngatërresa “Ballkan Hapu” lipset të kundërshtohet edhe më fort nga politikanët e aktorët publikë maqedonas …

Leave a Reply

Your email address will not be published.