Zhupa: Buxheti i kulturës, një fatkeqësi kombëtare!

Deputetja e PD, Ina Zhupa e ka quajtur një fatkeqësi kombëtare buxhetin e kulturës të prezantuar nga ministrja Margariti. Në postimin e saj në Facebook, Zhupa thekson se ministrja nuk arriti do ti përgjigjej pyetjeve të drejtuara në lidhje me këtë buxhet i cili është 8,16 % ose 351,8 milion lekë më pak.

Reagimi

Buxheti i kulturës, një fatkeqësi kombëtare. Ministrja Margariti nuk arriti dot të përgjigjej:

1- Për buxhetin në rënie prej 8,16 % ose 351,8 milion lekë. Shpenzimet Kapitale për Programin e Artit dhe Kulturës paraqesin një rënie në masën prej 26.76%

2- Për Butrintin që ende pa filluar kalimi koncensionarit është një miniere parash për privatin!

Edhe parate e marra sivjet që mburren për rritje vizitorësh, do shkojnë në arkat e koncensionarit.

Rreth 500.000 euro vetem për 6 mujorin e parë, plus 2.2 milion euro që ishin gjendje.

3- Për paratë e harxhuara për restaurime janë para që hidhen për të kryer krime të trashëgiminisë kulturore sic eshte rasti i Kafes se Madhe dhe Gjuhadol sefundmi.

4- Për rrogat e artistëve. Asnjë parashikim ndërkohë që mburren me rritjen e rrogave të 190 artistëve të TOB.

5- Zero mbështje për autorët shqiptar, për librin shqip. Rrënimi i bibliotekës kombetare dhe asnje buxhet për të si pjese e planit për një bibliotekë me kullë te zona ish gardës te liqeni.

About Redaksia

Check Also

Pollo: Ngatërresa “Ballkan Hapu” lipset të kundërshtohet më fort nga politikanët maqedonas e serbë!

Ngatërresa “Ballkan Hapu” lipset të kundërshtohet edhe më fort nga politikanët e aktorët publikë maqedonas …

Leave a Reply

Your email address will not be published.