Skemat e vjedhjes me subvencionet në bujqësi

Fermeret çdo dite akuzojne qeverine se po bejne diferencimin publike ndermjet njerezve mbeshtetes te opozites dhe qeverise. Duhet thene se eshte ngritur skema e vjedhjes dhe e ndasise ndermjet fermereve! Per vitin 2022 kane aplikuar per subvencione, sipas sistemit te publikisht 13485 fermere dhe vetem 5500 kane fituar kualifikimin, dhe keto kane depozituar numrin e telefonit dhe i marrin nga tirane per ato pes aspra qe ju hedhin ne llogarite e tyre.

Ndasia qendron ne faktin se administrate e shtetit e politizuar tejskashem telefonin fermerin duke i vene kushte per te fituar te drejten e tij te perllogaritur ne buxhetin e shtetit! Pastaj duke qene te tille ata telefonojne vetem fermeret qe ju kane premtuar voten apo interesa keshtu nje pjese e mire dhe kjo po shkon afro 40 % po e braktisin fermen.

Sipas informacioneve te AZhBR, edhe per skemen e vjedhjes se naftes vazhdon diferencimin e e fermereve, kush eshte mbeshtetes i PS financohet ndersa mbeshtetesit e opozites detyrohen ti largohen bujqesise sepse perballen vetem me bllokim te shitjes se prodhimit.Ne publik shitet sikur kane aplikuar 30000 fermere per nafte per mbjelljen e grurit qe nuk eshte e vertete.

Ne sistemin e subvencioneve rezultojne vetem 7546 fermere aplikante. Te gjithe numrat e telefonit te depozituar ne AZhBR tregojne se jane te perdorur ne cdo kohe e rrethane keto fermere. Duke e pare situaten e rende qe eshte krijuar ne bujqesi fermeret kane braktisur ate, shikojeni si i kane pergjysmuar numrin e krereve?!

 

About Redaksia

Check Also

AJCCI takim me ambasadoren japoneze/ Ponari: Intensifikim i marrëdhënieve në biznes mes Shqipërisë dhe Japonisë

Anëtarët e Dhomës së Tregrisë dhe Industrisë Shqipëri-Japoni (AJCCI) u takuan ditën e djeshme me …

Leave a Reply