Skandali/ Gjykata nuk lejon regjistrimin e një force të re politike

Partia më e re politike “Lëvizja Bashkë” denoncoi nga Gjykata e Shkallës së Parë në Tiranë, mosregjistrimin e saj si subjekt politik. Drejtuesi i kësaj lëvizjeje, Arlind Qori, rrethuar nga dhjetra anëtarë të partisë së re deklaroi se në historinë e këtyre 32 viteve pluralizëm kanë ndodhur poshtërsi politike të panumërta, po kurrë nuk i është ndaluar pjesëmarrja në zgjedhje një partie, aq më pak në shkelje flagrante e të pajustifikueshme të ligjit.
“Fakti që po tentojnë ta bëjnë me Lëvizjen BASHKË tregon se deri ku mund të arrijnë zullumqarët, por tregon edhe më shumë për karakterin dhe potencialet tona”-deklaroi Qori.
Sipas tij, dokumentet për regjistrimin e “Lëvizjes Bashkë” janë dorëzuar më 9 janar 2023 dhe sipas ligjit për regjistrimin e partive, gjykata ka maksimumi 30 ditë kohë për të shpallur vendimin, por ky afat ka kaluar që më 9 shkurt.
Sipas Arlind Qorit, gjykata ka vendosur një afat të padenjë për regjistrimin e “Lëvizjes Bashkë” duke e vendosur seancën më 7 mars, një ditë pas afatit që ka vënë KQZ-ja për regjistrimin e partive dhe praktikisht gjykata nuk do të lejojë regjistrimin e “Lëvizjes Bashkë” si subjekt elektoral në zgjedhjet lokale.
“Kjo është e paligjshme, e pandershme dhe e pacipë”-tha Qori rrethuar nga aktivistët e lëvizjes së re politike.

About Redaksia

Check Also

Këlliçi: Bashkia vijon të drejtohet nga një hajdut i pashembullt, Erion Veliaj!

Anëtari i kryesisë së PD, Bëlind Këlliçi gjatë fjalës në protestën që u zhvillua përpara …

Leave a Reply