Qytetarët kanë një armik, qeverinë!

Nga Luçiano BOÇI

Po të mbështetesh tek ligjërimi politik i fushatës së socialistëve në Elbasan, do të kuptosh se qytetarët e kësaj bashkie kanë një armik: ajo është qeveria!

Meqë bashkinë e drejtoka një njeri që ndërmjetëson me qeverinë, atëherë ky rrezik neutralizohet. Dhe ajo mund të bëhet miqësore – po u respektua ndërmjetësi.

Në të paktën 10 shfaqjet e fundit – drejtuesi politik i PS në Elbasan ka deklaruar se qeveria e ka mirë me kryetarin aktual. Kjo sipas tij garanton se premtimet boshe të një administrate që për 16 vjet nuk ka bërë dot as minimumin e pritshëm të punëve, duhen besuar.

Nuk po analizoj sa e dështuar ka qenë vetë qeveria! T’u thuash sot njerëzve se kjo qeveri që nuk ka përmbushur as detyrimet e veta do të plotësojë premtimet e një kukulle prej lecke, dëshmon një logjikë shumë të dyshimtë. Drejtuesi rilindas ka zgjedhur mesazhin e gabuar, qeverinë e gabuar dhe kukullën e gabuar për këtë shfaqje.

Nuk mund të ketë një qasje më poshtëruese për qytetarët e Elbasanit, një frazë më djallëzisht fyese, dhe njëherësh një arsyetim më të rrezikshëm për marrëdhëniet brenda-politike të një komuniteti qytetas, sesa ngulitja e bindjes se qeveria nuk njeh qytetarët, përveçse përmes filtrit të një ndërmjetësi.

Taksat që qytetarët elbasanas i paguajnë shtetit do t’u kthehen nga Qeveria me detyrim për t’u investuar në bashkinë e tyre, sepse janë paratë e djersës dhe të mundit të tyre.

Nuk ka qeveri që guxon të mbajë peng dhe të refuzojë përparimin e një rajoni kaq të rëndësishëm për fatet e vendit sa bashkia jonë.

Socialistët e ndershëm e dinë shumë mirë se kush i thotë të vërtetat edhe për ta dhe se kush mbron kauzat e tyre qytetare dhe projeksionet e tyre për zhvillimin e qytetit.

Ne jemi me qytetarët demokratë dhe socialistë të ndershëm, dhe të çdo lloj bindjeje. Bashkë me ta do të qeverisim një qytet të pastër, të jetueshëm dhe njerëzor.

About Redaksia

Check Also

Rasti Beleri tregon fytyrën e vërtetë të sistemit të drejtësisë shqiptare!

Nga Genc GJOKUTAJ Për t’u betuar si i zgjedhur nga shqiptaret në krye të Bashkisë …

Leave a Reply